Foci

A Pápa bedarálta a Siófokot

A gyengébb első félidő után Maric két szabadrúgásgólja döntött Pápán, az OTP Bank Liga második fordulójában.

A Pápa a labdarúgó NB 1 első fordulójának egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy Újpesten 1-0-ra győzni tudott, így Véber György csapatának minden oka megvolt a bizakodásra a hazai, Siófok elleni bajnokijuk előtt.

A Balaton-partiak most debütáltak az új szezonban, hiszen az első körben elhalasztották a Videoton elleni összecsapásukat.

Az első komolyabb helyzet a vendégek előtt adódott, Kecskés nem sokkal tüzelt a kapu fölé. Sok izgulnivaló ezen kívül ekkor nem akadt, a Lombard sem tudott fölénybe kerülni hazai pályán, leginkább a mezőnyjáték dominált.

Mielőtt azonban pihenőre vonultak a csapatok, nagy pápai helyzet maradt ki: Maric próbálkozhatott, de lövése elakadt a védőkben, maradt a 0-0.

A második játékrész épphogy elkezdődött, már vezettek is a hazaiak, miután Maric nagyjából húsz méterről elvégzett szabadrúgását Milinte nem tudta kipaskolni (1-0). Úgy tűnt, felszabadultak a gátak, nem sokkal később Ferenczi elől kellett tisztázniuk a vendégvédőknek, majd Lovrencsics helyzete maradt ki.

Véber György pályára küldte a kolumbiai Quinterót is, a dél-amerikai játékos pedig meg is duplázhatta volna az előnyt, de elpuskázta nagy ziccerét. Szűcs Lajosnak ekkor nem sok dolga akadt a másik oldalon, a Lombard viszont a 78. percben ismét betalált. Maric állt oda ismét egy szabadrúgáshoz, majd a jobb oldali kapufa segítségével a hálóba küldte a játékszert (2-0).

A Siófoknak már nem volt ereje a szépítésre sem, így a Balaton-parti városban nem csak a rossz idő miatt szomorkodhatnak. A Pápa két forduló után két győzelemmel áll, ráadásul még gólt sem kaptak Véber György tanítványai.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Pápa, Perutz Stadion, 2200 néző, Vezette: Takács János
Lombard Pápa Termál FC-BFC Siófok 2-0 (0-0)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G. 73.), Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Ganugrava – Puri (Quintero 60.), Maric, Lovrencsics (Varga G. 81.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Lengyel, Fehér Zs., Fejes – Lattenstein (Horváth A. 78.), Tusori, Kecskés, Melczer – Huszák (Haraszti 53.), Farkas J. (Horváth B. 81.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Maric (47., 78.)
Sárga lap: Farkas A. (17.), Nagy S. (35.), illetve Fejes (33.), Haraszti (72.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik