Foci

A Zete feledtetné, a Loki felidézné a rajtot

Pénteken Zalaegerszegen veszi kezdetét az OTP Bank Liga második fordulója, ahol az egy kör után élen álló Debrecen vizitál.

Egy héttel ezelőtt a labdarúgó NB 1 2011-2012-es szezonjának nyitómérkőzésén a debreceniek megörvendeztették szurkolóikat, miután magabiztos játékkal, Coulibaly három góljának is köszönhetően 5-2-re legyőzték a Vasas együttesét.

Egy napra rá a Zalaegerszeg is megkezdte bajnoki szereplését, Csank János együttese 4-1-es zakóba szaladt bele az újonc Diósgyőr otthonában. Ma 18 órától a bajnokság sereghajtója fogadja a listavezetőt (már ha ez egy forduló után számít valamit), a hazaiak célja pedig nem lehet más, minthogy feledtessék a gyenge szezonkezdetet.

“A nyitómeccs első részében nem okoztunk csalódást, akkor még összeszedetten játszottunk. Később viszont már voltak problémáink, s ezeket jól ki is használták a vendéglátók. Pénteki ellenfelünk, a Debrecen évek óta az egyik legjobb honi csapat. Rendkívül erős a támadójátéka, de a többi csapatrészt tekintve is nagyon jó gárda. Nagy csatákat szoktunk vívni velük, és remélem, hogy most sem lesz ez másként” – nyilatkozta Csank János, a ZTE vezetőedzője a zalaihirlap.hu oldalon.

A kék-fehéreknél sok a sérült, ráadásul Bulatovic eltiltását tölti. Csank hozzátette, egy teljesen új összetételű hátsó alakzattal kell majd felvenniük a harcot a pénteki mérkőzésen.

A hajdúságiaknál jobbak az előjelek, de Kondás Elemér így sem számít könnyű menetre. “Ne tévesszen meg senkit, hogy a Zalaegerszeg Diósgyőrben kikapott, mert hazai pályán mindenképpen masszívabb lesz, jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd, mint legutóbb. Jó játékosok alkotják a keretüket, tavasszal is nehéz meccset játszottunk ellenük, most is erre számítok. Nekünk jobban sikerült a kezdés, szép eredményt értünk el a Vasas ellen, amely remélhetőleg lökést ad a játékosoknak” – idézi a vezetőedző szavait a dvsc.hu.

A Loki új igazolásai közül Selim Bouadla és Vjatseslav Zahovaiko is elutazik a csapattal, de az még kérdéses, hogy szerepet kapnak-e a mérkőzésen.

Zalaegerszegi TE -DVSC-TEVA 18 óra
Zalaegerszeg, Városi Stadion, vezeti: Szabó Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik