Foci

Bunyó után Paraguay a döntőben a Copán

Nelson Valdesék jutottak a Copa America ez évi fináléjába, miután tizenegyesekkel legyőzték a meglepetéscsapatot, Venezuelát.

Venezuela közel volt az újabb csodához. Az olajos ország nemzeti csapata még sohasem jutott be a Copa America elődöntőjébe, ezzel egyedüli volt a dél-amerikai országok közül.

Mellette ugyanis csak a közép-amerikai meghívott együttes, Costa Rica, valamint a szintén vendég Japán nem jutott még el a négy közé a torna indulói közül korábban. Paraguay ugyanakkor már nagy falat volt számára, holott megvolt az esély arra, hogy még nagyobb bravúrt érjenek el.

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem esett gól, csak két kiállítást jegyezhettünk fel, mindkettőt paraguayi részről. A büntetők során aztán jött a lutri, és ott a rutinosabb válogatott ért révbe, így készülhetnek az Uruguay elleni fináléra. Paraguay – amely 1979 után lett ismét finalista – nyeretlenül jutott a döntőbe!

Venezuela amiatt lehet különösen bosszús, hogy a találkozó második felében egyértelműen jobban játszott ellenfelénél, s többször nagyon közel került a gólszerzéshez, ám hiába találta el háromszor is a kapufát, gólt nem sikerült szereznie.

“Szerencsések voltunk az elmúlt napokban, és most is, ezt el kell ismerni” – nyilatkozta a találkozó után Justo Villar, a Franklin Lucena tizenegyesének hárításával hőssé vált kapus. “Nyilvánvalóan javulnunk kell, mert a döntőben ez már kevés lesz, nem hiszem, hogy még egyszer lehet ilyen mázlink.”

A találkozó után nagy bunyó alakul ki, a verekedés miatt vélhetően több paraguayi játékost is eltiltanak majd a finálétól, ami különösen érzékenyen érintheti az egyébként is sérülésekkel tizedelt együttest.

A találkozó vége csúnya verekedésbe torkollott:

Eredmény – Copa America, elődöntő
Venezuela-Paraguay 5-3 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0)
piros lap: Gerardo Martino (95.), Santana (102.) – mindkettő Paraguay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik