Foci

Nehéz, de nem lehetetlen a Paks helyzete

Az Európa Liga selejtezőjében nehéz feladat vár a Paksra, a hazai 1-1 után Tromsőben kellene kiharcolni a továbbjutást.

Múlt csütörtökön, az EL-selejtező második fordulójának első mérkőzésén hiába vezettek 1-0-ra a norvégok, a paksiak mégis egyenlítettek, sőt a mérkőzés folyamán többször is megszerezhették volna a vezetést. Ez adhat majd lélektani előnyt Kis Károly csapatának, ugyanis nem lesz könnyű dolguk a műfüves Alfheim Stadionban.

A 19 órakor kezdődő találkozóra mindkét alakulat jól hangolt, a Paks a Kecskemétet győzte le 3-2-re, míg a Tromsö a Valerenga elleni 4-1-gyel melegített a csütörtöki fellépésre.

A norvégok a nemzeti bajnokságukban jelenleg a második helyet foglalják el: 15 mérkőzésből nyolcat megnyertek, és 5 döntetlen mellett mindössze két vereségük van. Az elmúlt öt találkozójukon 50 százalékos teljesítményt nyújtottak, két vereség és két győzelem mellett 1 döntetlen a mérlegük. Ezzel szemben a paksiak egyetlen bajnoki mérkőzésen vannak túl, így a 100 százalékos arány nem túl beszédes.

A Tromsö IL nevében Eirik Haldorsen foglalta össze, mit vár a klubvezetés a visszavágótól: „A selejtezők első körében, a lett Daugava ellen, kicsit kevesebb mint 2000 néző volt kint az Alfheimben. Talán ez annak is volt „köszönhető”, hogy az odavágón 5-0-ra nyertünk. Most a Paks ellen más a helyzet, szoros és küzdelmes csatát várunk, mivel az a 1-1-es eredmény nekünk kedvez.

Ezért is bízom abban, hogy sokkal több szurkolónk jön el a stadionba drukkolni – legalább annyian, mint a Valerenga elleni rangadóra –, és azt, hogy fantasztikus hangulatot fognak varázsolni a 90 perc alatt” – nyilatkozta a norvég csapat honlapjának a Tromsö sajtófelelőse.

Kis Károly, a bajnoki ezüstérmes alakulat trénere az egyéni képességekben és a fegyelemben látja a siker kulcsát:

“Okosan kell játszanunk, és a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Találni úgyis találunk egyet, mert szinte minden mérkőzésen lövünk gólt” – mondta Böde Dániel a paksifc.hu-nak adott videóinterjújában.

Csernyánszki Norbert, a klub első számú hálóőre sem maradt ki az esélylatolgatásból:

A párharcból továbbjutó együttes a következő selejtezőkörben a skót Hearts csapatával méri össze erejét.

A Paksi FC várható kezdőcsapata
Csernyánszki Norbert – Heffler Tibor, Éger László, Gévay Zsolt, Szabó János – Bartha László, Sifter Tamás, Sipeki István, Vayer Gábor – Kiss Tamás, Hrepka Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik