Foci

Magyar focibravúr: a Paks kiütötte a Tromsőt

A magyar bajnoki ezüstérmes 3-0-ra nyert norvég ellenfele otthonában, így továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe.

A mérkőzés előtt nem sokan fogadtak volna a paksiakra, hiszen Kis Károly együttese hiába szerezte meg a magyar bajnokság előző kiírásában a második helyet (valamint a Ligakupát is elhódította a kizárólag magyar futballistákat foglalkoztató tolnai alakulat), a norvég Tromsö együttese az előzetes latolgatások alapján azért jóval esélyesebbnek számított a nemzetközi szintérre most először kilépő hazai kiscsapatnál.

Egy hete Pakson a norvégok szereztek vezetést, de sikerült egyenlíteni, így az 1-1-es döntetlen után a Tromsö számára a norvégiai műfüvön egy 0-0-s döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz.

Az első tíz percben többször is dolga akadt a Paks kapuját örző Csernyánszkinak, de sikerült megúszni kapott gól nélkül a norvég próbálkozásokat. A Paks sem volt rest előre merészkedni, Kiss Tamás lövése nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A Tromsönek leginkább szögletekre futotta, nem mondható, hogy sok komoly lehetőséget kialakítottak volna, de mivel a Paks sem talált be, gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

A második játékrészt valószínűleg soha nem felejtik el a Paks szurkolói, csapatuk ugyanis igazi bravúrt hajtott végre a norvégok ellen. Az 59. percben Kiss megszerezte a vezetést a magyar bajnoki ezüstérmesnek: a jó helyzetben lévő támadó elől tisztázni akaró védő a kapufára emelt, a kipattanót viszont bepasszolta a Paks játékosa (a kapufát ekkor is érintette a játékszer).

Nem sokkal később Böde lőtt kapufás gólt, már 2-0-ra vezetett a Paks együttese, így szinte kézzel fogható közelségbe került a továbbjutás.

Valószínűleg a norvégok sem tudták, hogy mi történt velük, az utolsó tíz perchez közeledve Kiss lekapcsolt egy rossz hazaadási próbálkozást, majd kilőtte a jobb alsót.

Az eredmény nem változott, a Paks idegenben 3-0-ra verte norvég ellenfelét, és továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe, ahol majd a skót Hearts lesz az ellenfele.

Eredmény – Európa Liga selejtező, visszavágó
Tromsö, 4000 néző, Vezette: Yildirim (török)
Tromsö (norvég) – Paksi FC 0-3 (0-0)
Továbbjutott a Paks, 4-1-es összesítéssel.
Tromsö: Malmkvist – Norbye, Björck, Ciss, Yndestad – M. Andersen (Jama, 66.), Kara, R. Jenssen, Drage – Abdellaoue (S. Möller, 65.), Nyström (R. Johansen, 54.). Vezetőedző: Högmo Per-Mathias
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki – Bartha, Böde, Vayer (Magasföldi, 78.) – Kiss T. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.)
Sárga lap: Éger (35.), Bartha (76.), Böde (87.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik