Foci

Első norvégiai fellépésére készül a Ferencváros

Az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján a Ferencváros a norvég Aalesund otthonában lép pályára 2-1-es előnye birtokában.

A budapesti összecsapáson – amelyen 0-1 után fordított és nyert 2-1-re a Ferencváros – nem lehetett ott a norvégok edzője Kjetil Rekdal, mert felesége állapotos volt.

A tréner mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot Magyarországon tartózkodó csapatával, és még a szünetben is adott instrukciókat játékosainak – írja az ftc.hu oldal.

Az esti összecsapáson viszont már ott lesz az egykori válogatott középpályás, és továbbjutást vár együttesétől. Kihangsúlyozta, hogy nehéz dolguk lesz, de amennyiben továbbjutnak, örülni fog annak, hogy egy Elfsborg kaliberű csapat vár rájuk.

Kent Bergersen, aki az Üllői úton helyettesítette a mestert elmondta véleményét az esélyekről: „Budapesten nem tudtuk megtartani a labdát, fáradt csapatnak tűntünk. Jól játszott a Ferencváros, jó játékosaik vannak, akik megütik a norvég bajnokság szintjét, de persze egy kicsit más focit játszanak, mint amihez hozzászoktunk. Máshogy védekeznek, és máshogy is támadnak. Ugyanazt a játékot várom tőlük, mint amit Magyarországon is mutattak, a Fradi akkor a legjobb, amikor támad. Viszont hátul akadtak gondjaik, ezeket ki kell majd használnunk. 50 százalék esélyt látok a továbbjutásra, de a közönség most minket fog támogatni, és ez előny lehet a számunkra.”

Oláh Lóránt vezető találata az első mérkőzésen:

Ami a szurkolókat illeti, a norvég játékosok és vezetők számítanak a közönség kitartó buzdítására. Qyvind Vebenstand, az Aaselund menedzsere kitért a budapesti hangulatra is:A Ferencvárosnak hatalmas előnyt adott a saját stadionjában uralkodó hangulat az egész mérkőzésen. Mi azt reméljük, hogy nálunk is hasonló lesz az atmoszféra, és ennek segítségével továbbléphetünk a kupában. Nagyon fontos, hogy a szurkolóink végig mellettünk legyenek.”

Reakdal, aki játékos-pályafutása során megfordult Németországban, Belgiumban, illetve Franciaországban szintén a nézőkkel példálózott:A szurkolói buzdítás komoly fegyvere egy csapatnak és nálunk még többet jelenthet, mint gondolnák, ráadásul egy jó hangulatú hazai szurkolótábor hatással lehet a vendégjátékosokra is. Eddig is remek volt az atmoszféra nálunk – gondolok itt akár a walesi Neath elleni találkozóra – de jó lenne, ha még többen kijönnének majd a stadionba.”

A jelek szerint telt ház lesz Aaselundban, több mint nyolcezer néző várja majd a résztvevőket. Rekdal dolgát nem nehezítik sérülések, valószínűleg a legerősebb csapatot küldheti majd pályára.

Abdi győztes gólja:

Prukner László gárdája szerda délután érkezett meg a norvég városba, este edzettek is a zöld-fehérek. A vezetőedző kitért az időjárásra és a szokatlan talajú pályára is:

“Remélem, az időjárás nem okoz majd gondot. Nagyobb gondot jelentene, ha nálunk lenne hideg, s a kánikulába készülődnénk. A műfüves pályára azonban nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk a pályát.”

Természetesen a Fradi célja a továbbjutás: “Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk” – tette hozzá Prukner.

A szerdai edzésen már együtt készült társaival Lisztes Krisztián és Tóth Bence, ők a múlt héten sérülés miatt nem léphettek pályára. A keretben jelenleg két maródi játékos van, Jovanovic a Kaposvár elleni bajnokin, míg Rósa Dénes egy edzésen sérült meg. Utóbbi játékos kezét meg is operálták, felépülése közel egy hónapot vesz majd igénybe. A Ferencváros labdarúgói tegnap kipróbálták a norvégiai műfüvet, amely kevésbé zavarta őket. A stáb egyik tagja megjegyezte, hogy azért van jó is a különleges talajban: „Nem lesz saras az ember.”

A találkozó játékvezetője a harminc esztendős lengyel Szymon Marciniak lesz.

A két együttes játszott bajnoki mérkőzést a hétvégén. A norvégok 1-0-s vereséget szenvedett a Viking Stavangertől, míg a Ferencváros Kaposváron ért el 2-2-es döntetlent.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés
Aalesund – Ferencváros – 19 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik