Foci

Percekre volt a Fradi a továbbjutástól, de kiesett

A Ferencváros együttese idegenben 3-1-re kikapott a norvég Aalesund vendégeként, így búcsúzott az EL-selejtezőtől.

Összefoglaló: Hazai nyomással indult a mérkőzés, ugyanakkor az Aalesund nem tudott maradandót alkotni a ferencvárosi térfélen, így sokáig gólnélküli döntetlenre álltak a felek. A 41. percben aztán jött az első mérkőzésen is eredményes Oláh Lóránt és Andrezinho passza után kilőtte a felsőt, összesítésben már kettővel ment a Fradi (0-1).

Fordulás után visszavettek a tempóból a csapatok, Prukner László fiai azonban biztosan állták a sarat, semmi jele nem volt annak a drámának, amit a későbbiekben láthattunk… Minden a 72. percben kezdődött, amikor a játékvezető befújt egy véleményes büntetőt, amit Barrantes annak rendje és módja szerint értékesített is (1-1).

Már az utolsó percekben jártunk, amikor a csereként nem sokkal korábban beálló Fuhre megszerezte a vezetést az Aalesundnak, a 2-1 pedig azt jelentette, hogy következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban egyértelműen a norvégok voltak jobbak, az FTC játékosai már elfáradtak, így leginkább csak a bekkelésre koncentráltak. A hazaiak az első tizenöt percben kapufáig jutottak, Olsen egy szögletet követően bólintott a hálótartóra. Fordulás után Félix ugyan próbálkozott lövéssel, de a Fradiban már nem volt meg az átütőerő, a büntetőkre vártak a zöld-fehérek.

Amik aztán elmaradtak: Barrantes felívelt szabadrúgását Prost (egy másik csereember) senkitől sem zavartatva továbbította a tehetetlen Ranilovic mellett a hálóba, a Fradi 3-1-re kikapott és 4-3-as összesítéssel kiesett.

Az elmúlt két napban három magyar csapat is búcsúzni kényszerült az európai kupaporondtól, a Ferencváros mellett a Kecskemét is csütörtökön pottyant ki, a KTE az Aktobe otthonában játszott 0-0-át az EL-ben. A Videoton szerdán hazai pályán verte 3-2-re a Sturm Grazot a Bajnokok Ligájában, de ez is kevés volt Paulo Sousa fiaitól, nem ért továbbjutást.

Egy gárda ugyanakkor talpon maradt, a Paks nem kis meglepetést okozva a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben 3-0-ra verte a norvég Tromsö együttesét, így az Európa Liga harmadik selejtezőkörében a skót Heartscal meccselhet.

EL-selejtező 2. forduló, visszavágó:
Aalesund, 10 ezer néző, Vezette: Marciniak (lengyel)
Aalesund (norvég)-Ferencváros 3-1 (0-1, 2-1, 2-1) – hosszabbítás után
Aalesund: Grytebust – Ulvestad (Post, 63.), Tollas, Arnefjord, Ja:a:ger – Morrison, Sylling Olsen, Okoronkwo (Fuhre, 80.), Barrantes, Parr – Sellin (Myklebust, 20.) Vezetőedző: Kjetil Rekdal
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Junior – Morales, Maróti, Józsi (Balog, 90.), Andrezinho – Oláh (Felipe Félix, 84.), Abdi (Rodenbücher, 70.) Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Barrantes (72., 11-esből), Fuhre (87.), Post (119.), illetve Oláh (42.)
Sárga lap: Parr (56.), Morrison (57.), illetve Maróti (57.), Grúz (66.), Fülöp (70.), Junior (104.)
Továbbjutott: az Aalesund, 4-3-as összesítéssel.

120. PERC: A játékvezető nem hosszabbított, vége a mérkőzésnek, a Fradi hatalmas lehetőséget hagyott kicsúszni a kezéből, pedig a rendes játékidő végén csak három percnyire volt a harmadik selejtezőkör. Hazánkat egyedül a Paks képviseli a továbbiakban a nemzetközi kupaporondon.

119. PERC: Ilyen az égvilágon nincs, már mindenki a 11-eseket várta – a Ferencváros szurkolóinak nagyobb része is befutott a hosszabbítás második félidejére – erre a csereként beálló Sander Post hőssé válik és a 119. percben eldönti a továbbjutást, 3-1…

GÓÓÓL 119’
Aalesund
Neeeeeeeeeee….
SZÖGLET 114’
Ferencváros
Morales sarokrúgása nem okozott gondot a hazai védelemnek.

113. PERC: Továbbra is a hazaiaknak áll a zászló, igaz eddig nagyobb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Fraditól eddig egyedül Félix próbálkozott ebben a játékrészben, de a kapus védeni tudott.

SZÖGLET 111’
Aalesund
Két sarokrúgásból sem alakult ki nagyobb helyzet.
KÖZÉPKEZDÉS 106’
Aalesund
Megy a második tizenöt perc!

105. PERC: Vége a hosszabbítás első félidejének, az állás továbbra is 2-1, még negyed óra, aztán ha nem változik a helyzet, jönnek a büntetők.

SÁRGA LAP 104’
Ferencváros
Junioré az újabb sárga.

101. PERC: Post fejjel vette célba a kaput.

100. PERC: Kijelenthetjük, hogy az Aalesund uralja eddig a ráadás perceket.

98. PERC: Sylling Olsen fejese kerülte el szerencsére a kaput, a norvégok nem tágítanak, dűlőre akarják vinni a dolgot.

SZÖGLET 93’
Ferencváros
Felipe Félix lövése, majd a sarokrúgás után is tisztáztak a védők.
KÖZÉPKEZDÉS 91’
Ferencváros
Elkezdődött a hosszabbítás, gyerünk Fradi!

A Paks közben végzett a maga meccsével, Kis Károlyék 3-0-ra verték idegenben a Tromsőt, a tolnai csapat megérdemel minden kalaplengetést, a harmadik körben következhet a skót Hearts!

93. PERC: Miután a rendes játékidőben 2-1-et játszottak a felek, összesítésben így 3-3 az állás, következhet a hosszabbítás a Color Line Stadionban. Mind a két szakvezető már hárma-hármat cserélt, így változtatni már nem tudnak a ráadásban.

90. PERC: Miközben megtudtuk, hogy három perc lesz a hosszabbítás, Ranilovicnak kellett újabb védést bemutatnia.

CSERE 90’
Ferencváros
Balog érkezik Józsi helyére.

87. PERC: Egy szépen kijátszott hazai akció végén a csereként beálló Fuhre lőtt az üres kapuba, így 2-1-re vezet az Aalesund, érik a hosszabbítás…

GÓÓÓL 87’
Fuhre, Aalesund
Pedig már csak perceket kellett volna kihúzni…
CSERE 84’
Ferencváros
Felipe Félix váltja gólszerző Oláh Lórántot.
CSERE 80’
Aalesund
Okoronkwo le, Fuhre be.

Kiss közben tovább növelte a paksiak előnyét, 3-0 idegenben, kezd kiütés szaga lenni a dolognak.

75. PERC: Beindultak a hazaiak, sorra rohamozzák a ferencvárosi kaput, egyelőre eredménytelenül.

72. PERC: Junior buktatta Myklebustot a tizenhatoson belül, Barrantes pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, ezzel a hajrára feléledtek a norvég esélyek, 1-1…

SÁRGA LAP 70’
Ferencváros
Fülöp kapott figyelmeztetést.

 

GÓÓÓL 72’
Aalesund
Barrantes büntetőből.
CSERE 70’
Ferencváros
Prukner László is cserélt, Rodenbücher váltja Abdit.
SÁRGA LAP 66’
Ferencváros
Grúz is besárgult.
CSERE 63’
Aalesund
Post be, Ulvestad le.

Elképesztő! Míg mi itt a sárgalapokkal bíbelődtünk, addig a Paks szép csendben kettőt is berámolt a Tromsőnek, így Kis Károly legénysége több mint kedvező helyzetbe került a továbbjutás szempontjából! Két magyar együttes is ott lehet a harmadik selejtezőkörben, Kiss és Böde találtak be!

SZÖGLET 59’
Aalesund
Semmi nem lett a sarokrúgásból.
SÁRGA LAP 56’
Aalesund, Ferencváros
Röpködnek a lapok, itt Morrison, ott Maróti kapott figyelmeztetést.
SÁRGA LAP 53’
Parr, Aalesund
Moralesnek lépett oda csúnyán.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Aalesund
Megy a második félidő, csere egyik oldalon sincs.

Mindeközben biztossá vált, hogy a Magyar Kupa-győztes Kecskeméti TE számára befejeződött erre az esztendőre a nemzetközi kupaszereplés, Tomislav Sivic legénysége a hazai 1-1 után gólnélküli döntetlent játszott az Aktobéval, az idegenben lőtt gól pedig a kazahoknak kedvezett.

46. PERC: Ranilovic védte Barrantes szabadrúgását, majd pihenőre vonultak a csapatok, a Ferencváros igen közel került ahhoz, hogy legyen az Európa Liga harmadik selejtezőkörében.

45. PERC: Egy minutummal toldja meg a játékvezető az első félidőt.

41. PERC: Az első meccsen szintén eredményes Oláh egy gyönyörű vendégakció végén, Andrezinho kiugratása után higgadtan talált a hálóba, ezzel vezetéshez juttatta a Ferencvárost, 0-1! Az Aalesundnak a hosszabbítás kiharcolásához is egy megválaszolatlan kettest kellene lőnie a továbbiakban.

GÓÓÓL 41’
Ferencváros
Oláh ezúttal is betalált.

38. PERC: Barrantes tesztelte kétszer is Ranilovicot, a Fradi kapusának előbb védenie kellett, majd szemmel vernie a mellészálló labdát.

SZÖGLET 37’
Ferencváros
A kapusé a labda.

Egyelőre sem a Paks, sem a Kecskemét mérkőzésén nem esett gól.

31. PERC: Les miatt érvénytelenítik a ferencvárosi gólt.

SZÖGLET 28’
Aalesund
Ezúttal Grúz tisztázott fejjel.
SZÖGLET 27’
Ferencváros
A csereként beállt Myklebust hárított a gólvonalon Otten fejese után.
SZÖGLET 22’
Aalesund
Ez a hazai szöglet sem okozott riadalmat.
CSERE 20’
Aalesund
Sellin megy le korán, Myklebust érkezik a helyére.

18. PERC: Ranilovicnak kellett kétszer is odafigyelnie, egy 25 méteres löketet kellett fognia, majd Jääger lőtt fölé.

SZÖGLET 16’
Ferencváros
Maróti mellé fejelt.

15. PERC: Arnefjord előtt adódik az első valamirevaló hazai helyzet, a védő azonban a kaput sem találta el a tizenhatoson belülről.

SZÖGLET 12’
Ferencváros
Abdi fejelt fölé.

12. PERC: Egyelőre még nem láthattunk nagyobb helyzetet, az Aalesund tűnik valamivel aktívabbnak.

SZÖGLET 8’
Aalesund
Megúszta a Fradi a sarokrúgást.

4. PERC: A hazaiaké az első helyzet, Ranilovic azonban könnyedén fogta a jó tizenhat méterről leadott lövést.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Ferencváros
Mintegy hatezer szurkoló látogatott ki a meccsre.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros Aalesund elleni mérkőzése. Addig egy részeredménnyel tudunk szolgálni Kazahsztánból, a Kecskemét egyelőre 0-0-ás döntetlenre áll az Aktobe vendégeként.

Előzmények: Mint ismert, egy hete az Üllői úton a Ferencváros ugyan hátrányba került a norvég bajnokság előző kiírását a negyedik helyen záró Aalesund ellen, ám Oláh Lóránt majd Liban Abdi szépségdíjas találatát követően 2-1-re nyert Prukner László legénysége. Mindenképpen bíztató előjel volt ugyanakkor, hogy a Fradi sokkal jobb volt ellenfelénél.

A budapesti együttes vendégszereplését érdekes közjáték vezette fel, norvég lapértesülések szerint ugyanis az északi országba érkező zöld-fehér drukkerek loptak, majd drogot és fegyvereket találtak a buszukon. Az FTC vezetősége cáfolta ezt, mondván csak egy lopás miatt hallgattak meg szurkolókat, akiket már el is engedtek azóta.

A mérkőzést a 10 778 néző befogadására alkalmas Color Line Stadionban rendezik, a sípot pedig a lengyel Szymon Marciniak fújja majd. Segítői Pawel Sokolnicki és Tomasz Listkiewicz lesznek majd.

A kezdőcsapatok
Aalesund: Grytebust – Jääger, Tollås Nation, Arnefjord, Parr – Morrison, Ulvestad, Barrantes, Sylling Olsen – Sellin, Okoronkwo Vezetőedző: Kjetil Rekdal
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Otten, Grúz, Junior – Morales, Maróti, Józsi, Andrezinho – Oláh, Abdi Vezetőedző: Prukner László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik