Foci

Újabb brazil az EL-győztesnél

A portugál FC Porto leigazolta Danilo Luiz da Silvát a Santos gárdájából. A húszesztendős brazil középpályás 13 millió euróért vált klubot.

A középpálya bármely pontján bevethető játékos az augusztusi U20-as világbajnokság után fog csatlakozni a friss Európa Liga-győzteshez. Danilo a tavalyi szezonban huszonnégy mérkőzésen négyszer volt eredményes a Santos színeiben, és elmúlt idénybeli jó teljesítménye miatt figyeltek fel rá Portugáliában (a Santos megnyerte a Libertadores Kupát is).

A következőkben érdemes lesz rá odafigyelni, mert a portugál bajnokságban rengeteg olyan brazil labdarúgó tűnt fel, aki később meghatározó tagja lett egy nagyobb európai élklubnak.

Danilo a Porto hatodik nyári szerzeménye: Juan Iturbe, Kelvin de Oliveira, Djalma Kampos, Rafael Bracalli és a csatár Kléber Pinheiro már korábban aláírt a bajnokhoz.

A Porto első tétmérkőzése augusztus 26-án lesz Monacóban, ahol a Barcelonával találkoznak az Európai Szuperkupa-döntőben. Az érkezők mellett bemutatkozik a mérkőzésen az új vezetőedző, Vitor Pereira is.

Íme Danilo, aki még a Juventus kívánságlistján is szerepelt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik