Foci

Stieberék büntetőkre kényszerítették a Bayernt

A Mainz magyar futballistája gólpasszt adott és a büntetőjét is belőtte a német Ligakupa harmadik helyéért vívott mérkőzésen, de csapata alulmaradt.

Stieber Zoltán a nyáron került a német másodosztályú Aachen együttesétől a Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz csapatához, ma pedig már a Bayern München ellen bizonyíthatta tudását a német Ligakupában. Kedden az elődöntőkben a Mainz a Dortmundtól, a Bayern pedig a Hamburgtól kapott ki a 2×30 perces mérkőzéseken, így csak a harmadik hely megszerzése volt a tét a két együttes mai, mainzi összecsapásán.

Stieber a kezdőben kapott helyet, a 11. percben pedig Noveski a magyar futballista szöglete után szerezte meg a Mainz vezető találatát. Az első játékrész legvégén Alaba egyenlített fejesből, így a Riberyt, Robbent és Schweinsteigert is nélkülöző Bayern ledolgozta a hátrányát.

Nem sokkal a mérkőzés vége előtt előnybe került a Bayern, Petersen értékesített egy tizenegyest. A Mainz azonban nem adta fel, Stieber is nagy kedvvel játszott, az egyenlítő találatot pedig Ujah szerezte közelről.

A 2-2-es döntetlen után egyből a büntetőrúgások következtek, ahol először Petersen hibázott a müncheniektől, míg Stieber magabiztosan, Neuer kapujának bal felső sarkába helyezte a játékszert (ekkor már 4-2-re vezettek a hazaiak a párbajban). A Mainz részéről aztán Noveski és Ujah is elhibázta a saját büntetőjét, a Bayern viszont már nem rontott, így Jupp Heynckes együttese szerezte meg a harmadik helyet a Ligakupában.

Eredmény – Német Ligakupa, a harmadik helyért (2×30 perc)
Mainz – Bayern München 2-2 (1-1) – büntetőkkel 4-5
Gólszerzők: Noveski (11.), Ujah (59.) illetve Alaba (30.), Petersen (57. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik