Foci

Sousa a Juventusszal példálózott

A Videoton edzője tudja, hogyan kell talpra állni a Bajnokok Ligájában, ezt a tudást szeretné átadni játékosainak is.

Mint ismert, a Videoton 2-0-ás hátrányból várja a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját a második körben. Kedden az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató keretein belül Paulo Sousa, a székesfehérváriak vezetőedzője elárulta, az elmúlt napokban látta játékosain azt a tüzet, ami a továbbjutás kiharcolásához szükséges.

A portugál szakember egy saját példát is mesélt: 1996-ban 1-0-ás hátrányba került akkori csapatával, a Juventusszal a Real Madrid otthonában a BL negyeddöntőjében, a visszavágón azonban 2-0-ra nyertek a torinóiak, végül a sorozatot is megnyerték. Legjobb tudásával azon lesz, hogy átadja akkor szerzett tapasztalatait labdarúgóinak.

A Juventus említett győzelme:

Hozzátette, örömmel értesült arról, hogy a fehérvári drukkerek szép számban megvették elővételben a jegyeket a mérkőzésre, a vidi.hu szerint valószínűleg több mint tízezer ember látogat ki a Sóstói Stadionba.

Gosztonyi András szerint arra kel odafigyelni, hogy ezúttal ki kell használni a helyzeteket és lőni kell három gólt.

Gosztonyi András beszélt a meccsről:

A Sturm Grazot Franco Foda vezetőedző mellett természetesen a magyar válogatott támadója, Szabics Imre képviselte a sajtó képviselői előtt. A tréner szerint Sousa nem tudja majd őt meglepni és korai Vidi-rohamokra sem számít szerdán este.

Az odavágón az osztrákok első gólját jegyző honfitársunk szerint a nemzetközi rutin mellett az is a Sturm mellett szól, hogy a graziaknak ezúttal nem létfontosságú, hogy betaláljanak, így jobban tudnak majd a védekezésre koncentrálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik