Foci

Megérkezett Fehérvárra a Sturm Graz

Kedden kora délután befutott Székesfehérvárra a Videoton BL-selejtezős ellenfelének fekete-fehér busza.

Éppen elmúlt délután fél kettő, amikor Szabics Imrével a fedélzeten begördült a Magyar Király Szálló elé a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára érkező Sturm Graz autóbusza. A játékosok kicsit álmosan, és egykedvűen jelentek meg a fotósok előtt, de később mosolyt csalt az arcukra, amikor egy helyi lappal a kezükben örökítették meg őket.

Az osztrák együttes szerdán este fél kilenckor lép pályára a Videoton ellen a Sóstói Stadionban, a párharc visszavágóján. Az első mérkőzést Klagenfurtban a Sturm nyerte 2-0-ra, Szabics és Kienast találatával.

Természetesen a Videoton együttese mellett az egész város BL-lázban ég, Székesfehérvár utcáin több transzparenst is látni, mely arra szólítja fel a lakosokat, hogy szerdán minél többen látogassanak ki a mérkőzésre. A biztatásból nem maradhatott ki dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere sem:

„Kérem a vállalkozásokat, hogy vásároljanak jegyeket, és azokat osszák szét a munkavállalóik között, akár a város különböző szervezetei számára, nyugdíjasoknak, fiataloknak, ezzel is segítve, hogy minél többen juthassanak el a mérkőzésre! A keretemből magam is ötven jegyet fogok vásárolni, amit nyugdíjasszervezeteknek adok” – nyilatkozta a város első embere.

A várható kezdőcsapatok

Videoton FC:
Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth, Sanchez – Mitrovic – Gosztonyi, Polonkai, Elek, Vasiljevic – Alves

Sturm Graz:
Gratzei – Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher – Wolf, Weber, Koch, Hölzl – Szabics, Kienast

Ajánlott videó

Olvasói sztorik