Foci

Magyar szerep a Bayern-verésben

Nagy Dániel csereként lépett pályára a Hamburgban, csapata 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent a német labdarúgó Ligakupa elődöntőjében.

A Mainzban rendezett találkozón csak harmincperces félidők vártak a csapatokra, de ezalatt is háromszor került a labda a kapukba.

Ebben szerepet játszott a Bayern nyári igazolása, Manuel Neuer is, aki egy szabadrúgás után elvétette a labdát, a hosszún érkező dél-koreai Szon pedig a kapuba passzolta a Hamburg vezető gólját.

A félidő vége előtt érkezett a második hamburgi találat, egy középre adásra Szon érkezett, az ázsiai játékos pedig csapata előnye mellett góljai számát is megduplázta.

Az 56. percben (azaz négy perccel a rendes játékidő vége előtt) beszállt a küzdelembe a magyar Nagy Dániel is, a 20 éves támadó középpályás a Hamburg második csapatától került fel a legjobbakhoz.

A bajorok Kroos kétkapufás góljával szépítettek, de ez már nem változtatta meg a mérkőzés végkimenetelét: a Hamburg bejutott a német Ligakupa döntőjébe, ahol a házigazda Mainzot 1-0-ra legyőző Dortmund lesz az ellenfele.

A Bayern-bukta képekben:

Eredmény – Német Ligakupa, elődöntő (2×30 perc)
Hamburger SV-Bayern München 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Szon (6., 30.) illetve Kroos (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik