Foci

A brazilok kiakadtak kétballábas sztárjaikra

A brazil újságok főleg a "szégyen" jelzővel illették azt, amit az istenített Neymar és a többi klasszis bemutatott a Paraguay elleni negyeddöntőben.

Brazília a Copa América korábbi meccsein sem mutatott túl acélos formát, de a Paraguay elleni totális csőd kivertte a biztosítékot a csillogó játékohoz szokott honfitársaiknál.

Az O’Globo is a “szégyenletes” jelzőt használta az együttes teljesítményének “értékelésekor”, kiemelve, hogy a a világ legjobb focistáiból álló csapat nem csupán a rendes játékidőben és a hosszabbításban, de a még tizenegyespárbajban sem tudta bevenni az ellenfél kapuját: az első négy kísérletező nem járt sikerrel, az ötödik pedig már oda sem állhatott a labda mögé.

A Correio Braziliense megkérdőjelezte a szövetségi kapitány, Mano Menezes alkalmasságát is, különös tekintettel a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokság közelségére.

A Jornal de Brasilia többek között a tizenegyesek elhibázását boncolgatta, azon keseregve, hogy a játékosok “a tribünre küldték a labdát”. A lap beszámolója melletti fotón az arcát eltakaró fiatal csatár, Neymar látható. A képaláírás ugyancsak hűen fejezi ki a lap állásfoglalását: “a szégyent nem lehet eltakarni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik