Foci

Újoncok sikerszombatja

A labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában a Pécs és a Diósgyőr hazai közönség előtt jól vette az első akadályt, a Pápa idegenben győzött.

A szombati első mérkőzésen a Pécsi MFC győzelmi reményekkel, de az ellenfél Haladás erényeit elismerve lépett pályára élvonalbeli nyitómeccsén.

A piros-feketék kihasználták a lehetőséget, amit Halmosi kiállítása kínált, és Horváth Zsolt fejesgóljának köszönhetően győzelemmel kezdték első osztályú szezonjukat.

Pécsi MFC-Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)

Pécs, Újmecsekaljai Stadion, 3000 néző, Vezette: Németh Ádám

Pécsi MFC-Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)

Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Regedei (Schultz, 61.), Scepanovic, Pintér A., Nagy O. – Wittrédi (Horváth Zs., 73.), Bajzát (Andorka, 57.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II. G., Tóth P. – Nagy I. G., Iszlai, Sluka, Halmosi – Kovács I. (Sipos N., 59.; Rajos, 62.), Kenesei (Irhás, 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gól: Horváth Zs. (80.)
Sárga lap: Bajzát (53.), Pintér A.(87.), illetve Halmosi (18., 56.), Iszlai (40.), Guzmics (50.)
Piros lap: Halmosi (56.)


A pécsi szurkolók máris gyakorolhatták egy kicsit az NB1-es ünneplést, lesz ez még jobb is.

Mészáros Ferenc, a PMFC vezetődzője: “Egy nagyon jól játszó Szombathelyet győztünk ma le, a vendégek pontrúgásai és beadásai nagyon veszélyesek voltak, Dibusz Dénes védései kellettek a sikerhez. Az első húsz percben nem találtuk a ritmust, de a második részben és félidőben már jól játszottunk, Andorka Péternek pedig volt egy meccs labdája is a második félidőben.

Mi még tanuljuk az élvonalat, fontos volt ez a győzelem, hiszen a közönségnek is örömet akartunk szerezni. Nekem jó tanulás volt ez meccs, még többet és még keményebben kell dolgoznunk, mert ez a szint össze sem hasonlítható az NB II-vel.”

Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: “Gratulálok a Pécsnek, és sajnálom a csapatomat. Nem így nézett ki a mérkőzés, hiszen az elején irányítottuk a játékot, több helyzetünk is volt. A második félidőben a kiállításig pedig már éppen a Pécs fölé kerekedtünk volna, a hazaiak fáradtak mi pedig lendületbe jöttünk. Halmosit már éppen le akartam cserélni, mikor megkapta a második sárgáját. Sajnálom ezt a találkozót, mert egy pontot, úgy gondolom megérdemeltünk volna.”

A Diósgyőr szétcincálta a ZTE-t

A már előzetesen is jó csapatként kezelt NBII keleti bajnok Diósgyőr alaposan bekezdett. A DVTK 7000 hazai drukker előtt 4-1-re legázolta a Zalaegerszeget, a vendégek láthatatlan védelme is segítette a hazai gólszüretet.

Diósgyőr – Zalaegerszeg 4-1 (3-0)

Diósgyőr, 7000 néző, vezette: Vad II István

Diósgyőr: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér, Gallardo (Dobos, 74.), Lippai, Abdouraman, Luque, George (Carreno, 80.), Seydi (Pál, 60.).Vezetőedző: Benczés Miklós

ZTE: Vlaszák – Turcsik, Bulatovic, Serif, Varga, Horváth A. (Rajcomar, 38.), Szalai (Stanislavljevic, a szünetben), Hervás, Kamber, Balázs, Turkovs (Bujor, 66.). Vezetőedző: Csank János

Gól: Seydi (28., 45.), Luque (41.), Gohér (90.), illetve Varga (85.) 
Sárga lap: Bulatovic (58.), Varga (ZTE, 73.), Rajcomar (78.)
Piros lap: Bulatovic (82.)


Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője:
“Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ami szerintem a meccs döntő részében sikerült. Jól alkalmazkodtunk az ellenfél játékához, ez az elején a védekezésben mutatkozott meg. Örülök annak, hogy azokat az erényeket, amelyek minket jellemeztek az NB II-ben, az élvonalban is tovább tudtuk vinni. Örülünk a győzelemnek, úgy érzem, ezen a napon egyértelműen jobbak voltunk a Zalaegerszegnél, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.”

Csank János, a ZTE vezetőedzője: “Nehéz higgadtan értékelni, és igaz, hogy kis erősítéssel a régi csapatuk játszott, de az a gondom, hogy az előkészületi meccsen nem látszottak azok a problémák, amelyek most kijöttek. Több játékosom is új oldaláról mutatkozott be, olyan hibákat követtek el, ami után nehéz helyzetbe kerültünk.

Az első gól után nagyon nem jött jókor a második, a harmadikat már nem is láttam, mert azon gondolkoztam, hogy mit kéne tenni. A második félidőben próbálkoztunk, de 3-1 után rosszabb lett a szájízünk az újabb gól miatt. Elsősorban azt hiányolom, hogy a csapatjáték elmaradt. Az biztos, hogy hasznos tapasztalatokat szereztem, csak sajnos elment a meccs.”

Az újpesti fiatalokat okította a Pápa

A magukat törvényileg sértve érző szurkolók a lelátón némileg aktívabbnak tűntek, mint a Pápa elleni kezdeti lendületüket egy idő után elvesztő lila-fehérek.

Ellenben a vendégek kitartóan támadtak, és mintegy tíz perccel a vége előtt Goran Maric bebólintotta a pápaiak győztes gólját. Az Újpestnél gyorsan le kell szűrni a tapasztalatokat a korai botlásból.

Újpest FC – Lombard-Pápa 0-1 (0-0)
Újpest, 3128 néző, vezette: Oláh Gábor
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák, Simon (Magos, 57.), Egerszegi, Markovic (Rajczi, 71.), Balogh (Böőr, 57.), Lázár, Kabát.Vezetőedző: Mészöly Géza
Pápa: Szűcs – Présinger, Dlusztus, Totadze, Nagy, Quintero (Zulevs, 74.), Farkas, Granugrava, Lovrencsics (Varga, 82.), Ferenczi, Maric (Germán, 92.). Vezetőedző: Véber György
Gól: Maric (81.)
Sárga lap: Présinger (7.), Farkas (67.), Totadze (88.), Varga (93.)


Véber György, a Lombard-Pápa vezetőedzője:
„Kicsit többet kaptam a csapattól, mint amennyit vártam, a felkészülés alatt közel sem nyújtottunk ilyen teljesítményt. Igaz, nagyon erős csapatokat választottunk ellenfeleknek a fejlődés érdekében. A győzelemnek borzasztóan örülök, hiszen nem akárhol sikerült pontot szereznünk. Egy-két játékos az elmúlt hetekben nem igazán értette a feladatát, de most jól teljesített.

Van még miben javulnunk, de nyitásnak nem volt rossz ez a győzelem. Úgy gondolom, hogy a 60. percig el kellett volna döntetünk a meccset, de miután Quintero lehetősége kimaradt, azt mondtam kollégámnak, hogy 1-0-ra ki fogunk kapni, mivel ilyen helyzeteket nem lehet büntetlenül kihagyni. Az előző szezonban az ilyen mérkőzéseken vereséget szenvedtünk, remélem, ez idén megváltozik. Ez a meccs mindenesetre jó előjel.”

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: „A teljesítményünk elmaradt a várttól, egyénileg és csapatként, illetve támadásban és védekezésben sem azt nyújtottunk kilencven percen keresztül, amit vártam. A védekezés elcsúszásait a második félidőre rendeztük, azonban támadásban nem domináltunk. Volt ugyan két nagy lehetőségünk, amelyek gólt éremeltek volna, és a második félidőben fizikailag is a Pápa fölé nőttünk, de 0-1-nél nem volt meg az a plusz, amivel gólt vagy gólokat szerezhettünk volna.

Az első félidőben hátrébb védekezett a csapat, ez nem kérés volt, de a második félidőben feljebb toltuk a labdaszerzést. A 75. percben még úgy éreztem, megnyerhetjük a meccset. A jövőben sokkal többet kell futni, harcolni, és azt várom a csapattól játékban, amit az utolsó két felkészülési mérkőzésen jól megvalósított.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik