Foci

Kétszer egyenlített a Fradi Kaposváron

A fővárosi zöld-fehérek egy hatalmas potyagóllal hamar hátrányba kerültek a labdarúgó NB 1 2011-2012-es szezonjának 1. fordulójában.

Nem engedélyezte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), hogy a Ferencváros nemzetközi kupás kötelezettségei miatt elhalasszák kaposvári fellépésüket, így Prukner László tanítványaira a norvég Aalesund csütörtöki legyőzése után (2-1) újabb fontos mérkőzés várt, ezúttal a bajnokságban. Sisa Tibor, a hazaiak mestere nehéz összecsapásra számított a mérkőzés előtt, de a pontszerzésben azért bízott.

Hamar erőre kaphattak a még vérmesebb kaposvári remények is, miután a hazaiak egy egészen furcsa potyagóllal megszerezték a vezetést a fővárosi zöld-fehérek ellen. Az 5. percben Okuka adott középre a jobb oldalról, a kapu elé ívelődő labdát  Ranilovic kapus beütötte a saját kapujába (1-0).

A furcsa jelenet, és a gyors gól megadta az alaphangot, a Fradi próbálkozott, de vigyázniuk kellett a kaposvári kontrákkal. A félidő közepéhez érve Felipe Felix fordult rá egy lecsorgó labdára, pontos lövése a bal kapufáról pattant a hazaiak kapujába, egyenlített a Ferencváros (1-1).

A folytatásban Katona szép megmozdulásának tapsolhatott a publikum, a Rákóczi játékosa egy szép visszacsel után éles szögből lőtt, épphogy fölé. Miközben az indulatok egy kicsit felforrósodtak a pályán, Hegedűs nagyjából harminc méterről szánta el magát lövésre: a hatalmas löket a kapufát találta, a vendégeknek szerencséjük volt, hogy maradt a döntetlen.

A második félidő elején jórészt mezőnyjáték folyt, majd a hazaiak kapuját őrző Poszának kellett bravúrt bemutatnia Csizmadia fejesénél. A másik oldalon Peric lódult meg jó helyzetben a kapu felé, a csereként beállt támadó pedig nem is hibázott, laposan a Fradi kapujába helyezett (2-1).

Marótiék nem adták fel, a rendes játékidő utolsó tíz percére fordulva Otten durrantott el egy szabadrúgást harminc méterről, a középre érkező, de kissé szitáló labda megtévesztette Poszát, aki már nem tudott hárítani (2-2).

Másodszor is egyenlített a Fradi, de csaknem harmadszor is hátrányba került, mikor Csizmadia a saját kapuja felé juttatta a játékszert, Ranilovic viszont javította korábbi bakiját, és hatalmasat hárított.

Maradt a döntetlen, egyik csapat sem volt már képes újabb találatot szerezni. A Ferencváros egy hasonló eredménnyel az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján tökéletesen elégedett lehetne…

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion, 5000 néző, Vezette: Kassai Viktor
Kaposvári Rákóczi – Ferencváros 2-2 (1-1)
Kaposvár: Posza – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Hegedűs, Pedro – Pavlovic (Jawad 56.), Kulcsár K. (Farkas P. 78.), Katona (Peric 64.) – Grumic. Vezetőedző: Sisa Tibor
Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Otten, Junior – Maróti – Morales, Józsi (Fülöp 75.), Andrezinho – Abdi (Pölöskei 79.), Felix (Alison 67.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Okuka (5.), Peric (73.), illetve Felix (26.), Otten (83.)
Sárga lap:
Zsók (28.), Okuka (33.), Grumic (45.), illetve Felix (33.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik