Foci

Brazília is csomagolhat, büntetőből sem lőttek gólt

Paraguay jutott a Copa América elődöntőjébe, miután büntetőkkel legyőzték a torna egyik nagy esélyesének tartott brazil válogatottat.

A házigazda Argentína kiesése után sokan kíváncsiak voltak arra, hogy a másik nagy esélyes, Brazília mire jut Paraguay ellen a dél-amerikai kontinenstorna negyeddöntőjében. Mano Menezes csapata nem parádézott a csoportkörben, és mai ellenfelük nem is számított könnyű falatnak, de az világos volt, hogy Szambaország szurkolói számára nagy csalódást jelentene a korai búcsú.

A mérkőzés elején már világossá vált, hogy Paraguay védelmét nagyon nehéz lesz feltörnie a brazil támadóknak. Az első igazán komoly lehetőség csaknem fél óra elteltével érkezett, Neymar megszerezhette volna a vezetést csapatának, de a paraguayi kapu mellé lőtt.

Júlio Césarnak nem sok dolga akadt a selecao kapujában, míg kollégája, Villar több nagy védést is bemutatott a mérkőzés folyamán. A rendes játékidő végéhez közeledve egyre erősödött a brazilok nyomása, Pato és Fred is megszerezhette volna a győztes gólt, de nem jártak sikerrel.

Kilencven perc után gól nélkül zártak a csapatok, következhetett a hosszabbítás, ahol kiegyenlítettebbé vált a játék, az indulatok viszont elszabadultak. Bő 100 perc elteltével a játékvezető néhány méterről végignézett egy tömegverekedést (súlyos pofonokra persze nem kell gondolni) is, majd azon nyomban piros lapot mutatott Antolín Alcaraznak és Lucasnak is, így mindkét fél tíz emberrel folytathatta a játékot.

A legvégén még Paraguay akár el is dönthette volna a továbbjutást, de nem született gól, így következtek a büntetők. A tizenegyespontnál nem volt éppen a legideálisabb a talaj, és ez megtréfálta a játékosokat: a braziloktól Elano, Thiago Silva, André Santos és Fred sem talált a hálóba, míg Paraguay részéről Barreto hibázott, Estigarribia és Riveros viszont bevette César kapuját.

Brazília még büntetőből sem tudott betalálni a mérkőzésen, így Argentína után a másik nagy favorit is búcsúzott a Copa América további küzdelmeitől. Paraguay az elődöntőben a Chile-Venezuela összecsapás győztesével találkozik majd.

Eredmény – Copa América, negyeddöntő
Brazília – Paraguay 0-2 (0-0, 0-0, 0-0) – büntetőkkel
Piros lap: Alcaraz (103.), illetve Lucas (103.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik