Foci

Argentína szíve összetört

A házigazda argentinok 1-1-es döntetlen után a büntetőpárbajt 5-4-re elveszítették Uruguay ellen a Copa América szombati második negyeddöntőjében.

Uruguay a tavalyi világbajnokság negyedik helye után újabb zajos sikert aratott, a másik oldalról nézve a dél-afrikai vb-n leszereplő Argentína a hazai rendezésű Copa Américán kipottyant a negyeddöntőben, ami hatalmas csalódás a végső győzuelemre vágyó argentin szurkolók számára.

Diego Perez a 6. percben, ha kicsivel is, de átjuttatta a gólvonalon a labdát, ezzel vezetést szerzett Uruguay. Tíz perc múlva egy labdaszerzés utáni kontra végén Gonzalo Higuaín fejjel egyenlített. A korai gólváltás után több találat nem esett sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, így tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról.

Az első négy uruguayi berúgta a maga büntetőjét, az argentin Tévez tizenegyesét azonban Muslera megfogta, így a döntés Casares lábában volt. Az uruguayi belőtte, ezzel Argentína búcsúzott a hazai rendezésű Copa Américától, Uruguay pedig készülhet a másik meglepetéscsapat, a Kolumbiát hosszabbításban legyőző Peru elleni elődöntőre.

Az Uruguay elleni búcsú természetesen hatalmas felháborodást váltott ki Argentínában, de a szövetségi kapitány, Sergio Batista nem hajlandó lemondani.

Copa América, negyeddöntő
Argentína-Uruguay 4-5 (1-1, 1-1, 1-1, 1-1) – büntetőkkel
Gól: Higuain (17.), Diego Perez (6.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik