Foci

A Paks nyerte a kupacsapatok csatáját

Kis Károly együttese jól kezdte a labdarúgó OTP Bank Ligát, hazai pályán 3-2-re legyőzték a Kecskemét együttesét.

Két, az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt együttes csapott össze Pakson, ahol a tavalyi bajnoki második helyezett a kupagyőztest fogadta a labdarúgó NB 1 nyitófordulójában. Mindkét együttes pályára lépett csütörtökön is, a Paks Székesfehérváron a norvég Tromsö ellen, míg a Kecskemét hazai pályán a kazah Aktobe gárdájával szemben ért el 1-1-es döntetlent a kisebbik nemzetközi kupa selejtezőjében.

Húsz perc sem telt el, amikor előnybe került Kis Károly csapata: egy szöglet után Hrepka lőtt közelről a kecskeméti kapuba (1-0). A mérkőzés harmadánál érkezett is a válasz, Stokic talált Csernyánszki kapujának jobb alsó sarkába (1-1). Egyenlített a Kecskemét, sőt, Gyurcsó lövésénél a vezetéshez is közel álltak. A próbálkozások ekkor már egyik oldalon sem vezettek eredményre, döntetlennel vonultak pihenőre az együttesek.

A második játékrész elején hamar megszerezte a vezetést a Paks: egy szöglet után Barthához került a labda, sikerült is kapura szúrnia, a játékszer a bal alsóban kötött ki (2-1).

A hazaiak kapuja előtt Litsingi hibázott ziccerben, ez pedig pár perccel később megbosszulta magát: Sipeki passza a tavalyi szezon legjobb paksi játékosának választott Bödét találta meg, aki kilőtte Németh kapujának sarkát, kétgólosra növelve a Paks előnyét (3-1).

Még egy kapufára is futotta a hazaiak erejéből, a KTE viszont úgy tűnt, hogy képtelen visszakapaszkodni. A 90. percben azonban Litsingi lövését Csernyánszki csak kiütni tudta, Simon pedig betalált a kipattanóból (3-2). Legalább a pontszerzésre vonatkozóan újraéledtek Tomislav Sivic együttesének reményei, és nem is jártak messze az egyenlítéstől, Csernyánszki azonban bravúrral mentette Foxi próbálkozását.

A játékidő lepergett, a hazaiak pedig megőrizték egygólos előnyüket, így az előző idény ezüstérmese jól kezdte az új szezont is. Jövő héten a Paksra norvég, a Kecskemétre pedig kazah túra vár, egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, ha nem akar búcsúzni az Európa Ligától.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló
Paks, Paksi Stadion, 2200 néző, Vezette: Solymosi Péter
Paksi FC – Kecskeméti TE 3-2 (1-1)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki – Bartha (Mészáros I., 92.), Böde, Magasföldi (Kiss T., 61.) – Hrepka (Heffler N., 61.). Vezetőedző: Kis Károly
Kecskemét: Németh G. – Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala – Cukic (Savic, 80.), Bertus, Gyurcsó (Simon A., a szünetben) – Foxi, Stokic (Litsingi, a szünetben). Vezetőedző: Tomislav Sivic
Gólszerzők: Hrepka (20.), Bartha (49.), Böde (74.), illetve Stokic (30.), Simon A. (90.)
Sárga lap: Fiola (54.), illetve Ebala (64.), Balogh B. (78.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik