Foci

Peru legyőzte a büntetőt hibázó Kolumbiát

Az esélytelenebbnek tartott peruiak a hosszabbításban két gólt is berámoltak ellenfelük hálójába a Copa América negyeddöntőjében.

Az egyenes kieséses szakaszához érkezett a 2011-es Copa América, innentől kezdve a tornagyőzelemre törő csapatok nem hibázhatnak, amennyiben életben kívánják tartani reményeiket a dél-amerikai kontinenstornán. A szurkolók természetesen azt várták, hogy a játék színvonala az eddig látottakhoz képest magasabb lesz a negyeddöntőktől kezdve, de a Córdobában rendezett Kolumbia-Peru találkozó azért kicsit rácáfolt erre.

Meglehetősen eseménytelen első félidőt hozott az A-csoport győztesének (Kolumbia), valamint a C-csoport harmadik helyezettjének (Peru) találkozója, ahol azért az esélyesebbnek tartott kolumbiaiak fölénye volt érzékelhető az első percekben, de ezt állandósítani nem tudták elég hatékonyan.

A mezőny egyik legjobbja a perui Vargas volt, a Fiorentinában távoli bombáival is kitűnő játékosnak most is elsült a bal lába, de megmenekült a Neco Martinez által őrzött kapu. A másik oldalon a portói gólvágó, Falcao sem tudott igazán veszélyes lenni, mindkét csapatnak gondjai voltak az ellenfél kapuja előtt, igaz, Moreno oldalhálót eltaláló lövésénél nem sok hiányzott a kolumbiai vezetéshez.

A második játékrész közepéhez érve Kolumbia nagyon közel került a negyeddöntők első góljának megszerzéséhez: Moreno egy veszélyes próbálkozása után újra helyzetbe kerülhetett volna, de Rodriguez hátulról visszahúzta a 16-oson belül. Nem minden játékvezetőnél ért volna büntetőt az eset, a mexikói Chacónnál viszont igen. A labda mögé Falcao állt, a sztárklubok által üldözött támadó viszont a jobb kapufa mellé helyezte a játékszert, kimaradt a tizenegyes.

Moreno kapufája után már foghatta a fejét Hernán Darío Gómez vezetőedző, Kolumbia továbbra sem tudott előnybe kerülni. Peru megúszta a nyomást, ismét kiegyenlítettebb lett az összecsapás, a végén azonban ismét a Los Cafeteros veszélyeztetett, Guarín találta el a keresztlécet.

A hosszabbításban úgy tűnt, nem nagyon változik a játék képe, majd érkezett a hidegzuhany Kolumbiának: a 101. percben egy kapu elé ívelt labda szabadrúgás után Lobotón elé keveredett a játékszer, a perui pedig bevágta a léc alá a mérkőzés első gólját.

Tíz perc múlva Guerrero tört a kapu felé, a védők szorításában visszagurított Vargasnak, aki ballal, nagy erővel küldte a labdát a jobb felső sarokba, megduplázva ezzel az uruguayi Sergio Markarián által irányított Peru előnyét. Kolumbia esélyei elszálltak, a mérkőzés során hiába jutottak büntetőhöz és lőttek két kapufát, végül búcsúzniuk kellett a tornától.

A mérkőzés góljai:

Peru az elődöntőben az Argentína-Uruguay összecsapás győztesével találkozik.

Eredmény – Copa América, negyeddöntő
Kolumbia – Peru 0-2 (0-0, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után
gólszerző:
Lobatón (101.), Vargas (111.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik