Foci

Parádés diósgyőri győzelem

Ellentmondást nem tűrően szerezte meg a győzelmet a DVTK a ZTE ellen az OTP Bank Liga első fordulójának szombati mérkőzésén.

Nagyon nehéz volt Csank János vezetőedző dolga a mérkőzés előtt, hiszen a Zalaegerszeg keretéből alapemberek sora hiányzott sérülések miatt. Nem játszhatott egyik Delic sem, Gaál, Pavicevic, valamint Kocsárdi is harcképtelen volt. Ennek megfelelően a Turcsik, Bulatovic, Serif, Varga hátvédsor egészen furcsának hatott vendégoldalon.

A hazaiak viszont a legerősebb összeállításukban és az egyik legerősebb szurkolóbázis támogatásával készültek első 
idei bajnokijukra. A lelátók szépen megteltek, és a 7000 drukker (köztük a körülbelül tucatnyi zalai) azt láthatta, hogy a vendégek kezdtek bátrabban. Ez persze nem jelentett, csupán meddő fölényt.

A 21. percben jött Luque részéről az első hazai csenevész lövés, majd Seydi lesgólja. A 27. percben Luque kapott remek labdát, kiugrott a védők mögül, eltolta Vlaszák mellett is, de a spanyol nem tudott az üres kapuba lőni – nagy ziccer volt. Egy perccel később már nem volt pardon: a francia állampolgárságú Seydi három védő szorításában ugrott ki, jobbal kilőtte Vlaszák kapuját úgy 13 méterről (1-0).

A 34. és a 37. perc között három helyzetet is elpuskázott a hazai csapat, Serif, George és Seydi is eldönthette volna a 
három pont sorsát. Csank János a 38. percben lecserélte a 250. bajnokiját játszó Horváth Andrást és Rajcomart küldte be a helyére.

A 41. percben egy kontratámadás végén növelte előnyét a DVTK: a spanyol Luque a teljesen lemaradó és széteső zalai védőkkel szemben még egy cselt is megengedett magának, mielőtt jobbal a kapuba lőtt (2-0). A 45. percben Seydi duplázott: a leshatárról lépett ki, elhúzta Vlaszák mellett és az üres kapuba lőtt – parádés diósgyőri félidő (3-0).

Az 57. percben Gallardo a meccsen sokadszor bizonyította, hogy a Sevillában megtanult cselezni, középreadásáról azonban lemaradtak az érkezők. Nagy kedvvel játszott a hazai csapat a második féldiőben is, de ekkor már ügyelt arra, hogy azért nagyon ne fáradjon el.

A 73. percben Vad II játékvezető követett el egy hibát, hiszen Varga buktatta Gallardót, aki gólhelyzetben ugrott ki. A védő csak sárga lapot kapott. A 78. percben a diósgyőri közönség hullámzásba kezdett, és a csapat meg is érdemelte a dicséretnek is beillő koreográfiát.

A 82. percben tovább nehezedett Csank János helyzete. Az hagyján, hogy ez a meccs már elment korábban, de Bulatovic ekkor megkapta második sárgáját Pál Szabolcs lerántásáért, ami azt jelenti, újabb védő esett ki a keretből a szerb jövendőbeli eltiltása miatt.

A 85. percben sikerült a szépítés a Zalaegerszegnek – a semmiből. Szögletet végezhettek el a vendégek, a beívelés után négyszer is lepattant a védőkről a labda, végül a játékszer valahogyan Varga elé került, ő pedig bevágta a hálóba azt (3-1).

Nem volt azonban vége a gólfesztiválnak, a 90. percben Lippai ívelte be a labdát Carreno felé, mögötte Gohér érkezett, aki egy pattanás után hatalmas erővel lőtt Vlaszák kapujába (4-1).

A Diósgyőr ha így folytatja, kellemes színfoltja lehet az idei bajnokságnak.

Két lejátszott mérkőzés (pénteken a Loki 5-2-re verte a Vasas-Híd együttesét), 12 gól – eddig ez az OTP Bank Liga 2011/12-es szezonjának mérlege.

Eredmény, OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőr – Zalaegerszeg 4-1 (3-0)
Diósgyőr, 7000 néző, vezette: Vad II István
Diósgyőr: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér, Gallardo (Dobos, 74.), Lippai, Abdouraman, Luque, George (Carreno, 80.), Seydi (Pál, 60.). Vezetőedző: Benczés Miklós
ZTE: Vlaszák – Turcsik, Bulatovic, Serif, Varga, Horváth A. (Rajcomar, 38.), Szalai (Stanislavljevic, a szünetben), Hervás, Kamber, Balázs, Turkovs (Bujor, 66.). Vezetőedző: Csank János
gólok: Seydi (28., 45.), Luque (41.), Gohér (90.), illetve Varga (85.) 
sárga lap: Bulatovic (58.), Varga (ZTE, 73.), Rajcomar (78.)
piros lap: Bulatovic (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik