Foci

A Pécs emberelőnyben verte a Haladást

Az élvonalban újonc baranyaiak a mérkőzés végéhez közeledve szerezték a győztes gólt az OTP Bank Liga 1. fordulójában.

A labdarúgó NB 1-be frissen felkerült pécsiek részéről a legfőbb kérdés az lehetett, hogy az új igazolások beépítése mennyire sikerült a felkészülés alatt, hiszen ez nyilván meghatározza a bajnoki rajtot is. A Pécs négy évet töltött a labdarúgó NB 1-től távol, és azzal a ma náluk vendégeskedő Haladás részéről is tisztában voltak, hogy a baranyaiak mindenképpen meg szeretnének ragadni az élvonalban.

AZ NB 1 másik újonca, a Diósgyőr parádés sikerrel vágott neki a szezonnak, a pécsi szurkolók is valami hasonlóban reménykedhettek. Az első percekben mégis inkább a vendégek voltak bátrabbak, bár sok eseményt tőlük sem jegyezhettünk fel. A hazaiak kapuját őrző Dibusz azért bemutatott egy szép védést, majd Kenesei szabadrúgását is kitolta.

A félidő második felében veszélyesebb lett Mészáros Ferenc csapata, de a vendégek is próbálkoztak a gólszerzéssel. A játékrész vége előtt nem sokkal Guzmicsnak kellett megmentenie a szombathelyiek kapuját, maradt a 0-0.

A folytatásban emberelőnybe került a Pécs, miután Halmosi egy lerántás miatt a második sárga lapját is begyűjtötte. A létszámfölénynek meg is lett az eredménye, előbb ugyan a Bajzát helyére beálló Andorka jó helyzetből hibázott, de a 80. percben Horváth Zsolt fejjel már bevette Rózsa kapuját.

A mérkőzés legvégén még Tóth Péter egyenlíthetett volna, de Dibusz bravúrral hárított, így Aczél Zoltán együttese pont nélkül távozott Pécsről. Mindkét újonc győzelemmel kezdett az NB 1 új szezonjában, de Pécsen azért még sok munka lesz a csapattal.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló
Pécs, Újmecsekaljai Stadion, 3000 néző, Vezette: Németh Ádám
Pécsi MFC-Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Regedei (Schultz, 61.), Scepanovic, Pintér A., Nagy O. – Wittrédi (Horváth Zs., 73.), Bajzát (Andorka, 57.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II. G., Tóth P. – Nagy I. G., Iszlai, Sluka, Halmosi – Kovács I. (Sipos N., 59.; Rajos, 62.), Kenesei (Irhás, 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Horváth Zs. (80.)
Sárga lap: Bajzát (53.), Pintér A.(87.), illetve Halmosi (18., 56.), Iszlai (40.), Guzmics (50.)
Piros lap: Halmosi (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik