Foci

A Loki edzője is meglepődött a lehengerlő nyitányon

A DVSC 5-2-re verte a Vasast az NB1 nyitómeccsén, a Loki mestere, Kondás Elemér nem számított ilyen rajtra, a vesztes gárda trénere, Komjáti András sem.

A tavaly csak 5. helyig jutó DVSC-TEVA a közelmúlt sikerkorszakát idézte, az OTP Bank Liga 2011-12-es szezonjának nyitómeccsén 5-2-re győzte le a Vasas-Híd csapatát.

Egy mérkőzésből nem lehet kiindulni, de ha ilyen meccseket láthatunk a magyar élvonalban, akkor érdemes lesz kijárni a stadionokba, vagy éppen leülni a tévé elé.

A mérkőzés góljai:

A Debrecen az első fellépésén igazolta, hogy még mindig a liga egyik legerősebb csapata, lesz néhány szava a bajnoki elsőséggel kapcsolatban, a Vasas-Híd mutatott formája inkább a felkészülési szezont idézte, bőven van még min csiszolni Angyalföldön.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Debrecen, DVSC Stadion, 4500 néző, vezette: Andó-Szabó

DVSC-TEVA – Vasas-Híd 5-2 (3-0)

Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) – Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Vasas: Janjusevic – Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona – Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) – Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.). Vezetőedző: Komjáti András

Gólszerzők: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.)
Sárga lap: Kulcsár D. (64.)
Piros lap: Mileusnic (32.)

 

Kondás Elemér: “Erre nem számítottam”

“Arra nem számítottam, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, mert egy masszív Vasast vártam – nyilatkozta Kondás Elemér, a Loki szakvezetője a dvsc.hu-nak. – Hála Istennek jól kezdtük a mérkőzést, remekül vettük fel a ritmust, nagyon szép gólokat lőttünk és a szünetre már háromgólos előnnyel tudtunk vonulni. Megbeszéltük az öltözőben, hogy az angyalföldiek kevesebben vannak, így járassuk a labdát, játszunk. Jól is kezdtük a második félidőt, majd 4-0 után elkezdtünk könnyelműsködni, néhány játékos olyat megengedett magának, amit nem lett volna szabad, több dolgot vállalt be, mint amit kellett volna, és rúgattunk az ellenféllel két gólt. Szerencsére utána ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, újabb találatot szereztünk, tehát összességében jól teljesítettek a srácok. Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor kifejezetten jól futballoztak, voltak, amikor bosszantó hibákat vétettek. Elmondtuk a fiúknak a mérkőzés előtt: úgy futballozzanak, hogy maradjanak a csapatban, mert nagy a keret, és mindenki játszani szeretne. Aki megkapja a lehetőséget, ragadja meg. Ez a siker jó alapot adhat a folytatásra, de szó sincs arról, hogy hurráhangulat lenne. Azért dolgoztunk, hogy legyőzzük a Vasast, de mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk, mert Zalaegerszegen is nyerni szeretnénk, hiszen mindig győzelemben gondolkodunk.”

Komjáti András: “Nem ezt vártam”

“Nem tudtuk birtokolni a labdát, és nem volt meg az a kontaktus, ami feltétlenül szükséges, hogy labdabirtoklásban többek legyünk, illetve ezekből tudjunk támadásokat vezetni. Egy-két játékosom nagyon tompa volt, nem azt a feladatot próbálta véghezvinni, amit megbeszéltünk, ennek az eredményei voltak a félidei cserék is. Nem ezt vártam, de a történteken változtatni már nem lehet”– nyilatkozott a Vasas-Híd vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik