Foci

Gólzáporos Loki-siker az idénynyitón

A Debrecen hazai pályán 5-2-re verte a Vasas együttesét a labdarúgó NB1 2011-2012-es szezonjának első mérkőzésén. Coulibaly háromszor is betalált.

Debrecenben vette kezdetét az OTP Bank Ligára keresztelt magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ahol az előző idényben a csalódást keltő ötödik helyen végző hazaiak az angyalföldi Vasas együttesét fogadták.

Egy kis hálószerelés után útjára indulhatott a labda, Kondás Elemér csapata pedig nem is tétovázott, hamar magához ragadta a kezdeményezést a Loki. A 4. percben Rezes indítása után Kulcsár Tamás lódult meg a kapu felé egy védővel a nyakán, de kissé kiszorított helyzetből is nagyszerűen lőtte a labdát, Janjusevicnek nem volt esélye hárítani a hosszú sarokba zúdított játékszert (1-0). Hamar vezetést szerzett tehát a Debrecen, a Vasas pedig ekkor szinte egyáltalán nem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára.

Húsz perc kellett, amíg megérkezett a második hazai találat, Rezes passzolt középre, Coulibaly elé kisebb szerencsével került a labda, de nyolc méterről nem hibázott a francia csatár, a hosszúba lőtt az angyalföldi kapus mellett (2-0).

A félidő közepi hőségszünet után Coulibaly lőtt fölé jó helyzetből, majd Rezes iramodott meg a vendégek kapuja felé, Mileusnic becsúszva szabályosan szerelte, ennek ellenére Andó-Szabó játékvezető büntetőt ítélt, és kiállította vétlen védőt. A tizenegyest Szakály magabiztosan küldte a bal alsó sarokba, gyakorlatilag reménytelenné téve Komjáti András csapatának helyzetét (3-0). Janjusevic nagy bravúrt bemutatva mentette meg a fővárosiakat az újabb bekapott góltól, a szünetig már nem született újabb találat.

Komjáti András kettőt is cserélt a szünetben, bejött Bakos, valamint a horvát Simic is bemutatkozhatott a magyar élvonalban. Épphogy csak elkezdődött a második játékrész, Gáspár nagy hibája után Coulibaly nagyszerű megoldással átemelte Janjusevic kapust, újabb góllal terhelve a piros-kékek hálóját (4-0).

Rögtön jött azonban a válasz, szépített a Vasas: Simic maradt egyedül, a védők pedig hiába próbálkoztak a keresztezéssel, a csereként beállt támadó a hosszúba gurított (4-1). Nem sokkal később Simic újra főszerepet vállalt magára, jól tartotta meg a labdát, majd Kulcsár Dávidhoz passzolt, aki nagyjából 16 méterről laposan lőtt Novakovic kapujába (4-2). Már csak két gól volt a Vasas hátránya, Komjáti András is bizakodóbbá válhatott a kispadon.

Coulibaly azonban hamar lehűtötte a kedélyeket, a Kulcsár Tamástól kapott beadás után közelről nem rontotta el a ziccert (5-2). Simicet sérülés miatt le kellett cserélni, a mérkőzés pedig csendesebb iramban csordogált tovább. Igaz, Kulcsár Dávid páros lábas becsúszásánál sokan felkiáltottak, a Vasas-védő azonban megúszta sárga lappal, Szakály pedig sérülés nélkül.

Debütált az NB1-ben a hazaiak tehetsége, Ferenczi János is, aki pár szép csellel már az első élvonalbeli mérkőzésén észrevétette magát. Egyik csapat sem erőltette már túlzottan a gólszerzést, a Debrecennek nyilván tökéletesen megfelelt az 5-2-es végeredmény.

Kondás Elemér fiatal csapata jelezte, hogy idén már jó eséllyel számolni lehet velük is a bajnoki címért folytatott harcban, Komjáti Andrásnak viszont még sok dolga lesz az angyalföldiekkel.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló
Debrecen, DVSC Stadion, 4500 néző, vezette: Andó-Szabó
DVSC-TEVA – Vasas-Híd 5-2 (3-0)
Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) – Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Vasas: Janjusevic – Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona – Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) – Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.). Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerzők: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.)
Sárga lap:
Kulcsár D. (64.)
Piros lap:
Mileusnic (32.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik