Foci

Hátrányból ikszelt a Paks az EL-ben

Az MVM Paks csapata 1-1-es döntetlent játszott a norvég Tromsö együttesével az Európa Liga-selejtező második körének első mérkőzésén.

Norvég helyzetek vezették fel az összecsapást, majd pár perc elteltével a paksiak is éledezni kezdtek. A 27. percben megszerezte a vezetést a Tromsö, Hans jobbról érkező beadását Andersen juttatta a hálóba közelről.

A bekapott gól nem fogta meg Kis Károly legénységét, a „hazaiak” (a tolnaiak ezúttal is Székesfehérváron játszottak – a szerk.) sorra dolgozták ki a helyzeteket, a félidő letelte előtt pedig Vayer fejesével majdnem egyenlítettek.

Fordulás után is a paksiak veszélyeztettek, majd Vayer egalizált: Bödével játszott össze a középpályás, majd a támadó szöktetését követően kicselezte a kapust, mielőtt a kapu közepébe lőtt volna – pazar találat volt!

A folytatásban mind a két gárda előtt akadtak lehetőségek, de sem a Paks, sem a Tromsö nem tudott betalálni már a mérkőzésen. A két együttes 1-1-ről folytatja jövő csütörtökön, Norvégiában.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Sósóti Stadion, 2500 néző, Vezette Joao Capela (portugál)
MVM Paks – Tromsö IL 1-1 (0-1)
Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Fiola, Báló – Bartha (Haraszti 89′), Sifter, Sipeki(Szabó 83′), Vayer – Böde, Magasföldi (Kiss 65′) Vezetőedző: Kis Károly
Tromsö: Malmqvist – Norbye, Björck, Ciss, Yndestad – Johansen (Jama, 92.), Jenssen, Kara, Andersen – Drage, (Nyström, 51.), Abdellaoue (Moller, 80.) Vezetőedző: Högmo Per-Mathias
Gólszerző: Vayer (57.) illetve M. Andersen (26.)
Sárga lap: Vayer (79.) illetve Ciss (68.)

Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője: “A mérkőzés előtt azt mondták, hogy jó eredmény lenne a döntetlen, én viszont most csalódott vagyok, mert játékosaim sokat tettek a győzelemért, de sajnos nem sikerült, kivívnunk. A Tromsö kiváló futballistákból áll, fizikálisan nagyon erősek, nem volt könnyű dolgunk. Annyit ígérhetek a visszavágóra, hogy nem feltartott kézzel megyünk Norvégiába, még egyáltalán nem dőlt el a párharc”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik