Foci

Lefocizta a Fradi norvég ellenfelét

A Ferencváros 2-1-re verte a norvég Aalesund együttesét az Európa Liga-selejtező második körének első mérkőzésén. A Fradi góljait Oláh ás Abdi szerezték.

Már a meccs elején is a Ferencváros dominált, Maróti fejese, majd Jovanovic lövése okozott riadalmat a norvég sorok közt. A 26. percben ugyanakkor jött hidegzuhany Okoronkwo Barrantes szabadrúgása után fejelt az elmélázó budapesti védők közt a kapuba.

Oláh szeretett volna egyből egalizálni, de lövését blokkolták a védők. Ami késett nem múlt, Józsi lövés helyett inkább Oláht szöktette, a támadó pedig ezúttal már nem hibázott, kilőtte a balfelsőt. Andrezinho a vezetést is megszerezhette volna, de fölédurrantott.

Fordulás után nem kellett sokat várni a Fradi újabb góljára, az igen aktív Liban Abdi is a felső sarkot választotta. A folytatásban kicsit visszaesett a meccs színvonala, így a vezetőedzők itt is, ott is cserékkel próbáltak frissíteni csapatukon.

A meccs legvégén még Felipe Félix lőtt a hálóba, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, Prukner László fiai így 2-1-es előnyből várják a jövő heti, norvégiai kalandot.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Albert Stadion, 8000 néző, Vezette: Marius Avram (román)
Ferencváros – Aalesund 2-1 (1-1)
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi (Morales, 65.), Andrezinho – Abdi (Rósa, 78.), Oláh (Felipe Felix, 64.) Vezetőedző: Prukner László

Aalesund: Grytebust – Skagestad (Olsen, 74.), Tollas, Arnefjord, Jääger – Okoronkwo (Myklebust, 62.), Ulvestad, Morrison, Parr (Jalasto, 67.)– Sellin, Barrantes Vezetőedző:Kjetil Rekdal

Gólszerző: Oláh (37.), Abdi (56.), illetve Okoronkwo (26.)
Sárga lap: Jovanovic (13.), Grúz (58.), illetve Jääger (65.), Myklebust (70.)

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: “A győzelem ellenére nem vagyok teljes mértékben elégedett. Azonban remélem, a megszerzett előny elég lesz majd a továbbjutáshoz. Fegyelmezetten fogunk játszani Norvégiában, szeretnénk megmutatni, hogy méltó ellenfelei vagyunk az Aalesundnak”.

93. PERC: Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros 2-1-re nyert az Aalesund elleni első felvonáson, más kérdés, hogy sokkal több volt a két csapat közt. Köszönjük a figyelmet, a Kecskemét és a Paks meccsének tudósításával a találkozókat követően jelentkezünk!

92. PERC: Előbb Fülöp lövését védte Grytebust, Majd Felipe Félix talált be, de lesről, így kifelé járt a szabadrúgás.

LES 90’
Sellin, Aalesund
Lesen feledkezett a norvégok középpályása.

85. PERC: Ismét az Aalesund kapusa volt munkában, Felipe Félix jó 22 méterről kínálta meg Grytebustot, a hálóőr azonban ezúttal is rendben tette a dolgát.

84. PERC: Barrantes rendületlenül kísérletezik, ezúttal szabadrúgásból veszélyeztetett, de a labda mellészállt.

VÉDÉS 82’
Grytebust, Aalesund
Andrezinho szabadrúgásánál kellett a helyén lennie.

A Kecskemét a 22. percben megszerezte a vezetést az Aktobe ellen! Foxi szabadrúgását a mindenkit túlugró Radanovics fejelte a hálóba! Kecskemét – Aktobe 1-0!

CSERE 78’
Ferencváros
Prukner László sem tétlenkedett, Rósa váltja Abdit.
CSERE 74’
Aalesund
És az utolsó norvég csere keretében Skagestad adja át a helyét Sylling Olsennek.

73. PERC: A nagyon aktív Jovanovic tévesztett célt.

Mindeközben a 27. percben megszerezte a vezetést a Tromsö a Paks ellen, a norvégok gólját Andersen szerezte, aki Hans beadását továbbította a hálóba. Paks – Tromsö 0-1…

SÁRGA LAP 70’
Myklebust, Aalesund
Nem tartott sokáig, hogy besárguljon.
CSERE 67’
Aalesund
Parr le, Jalasto be.
SÁRGA LAP 66’
Jääger, Aalesund
Övé az első sárga norvég oldalon.
CSERE 65’
Ferencváros
Oláh helyett Felipe Félix, Józsi helyett Morales érkezik.
CSERE 62’
Aalesund
A gólszerző Okoronkwo helyett Myklebust a pályán.
SZÖGLET 60’
Barrantes, Aalesund
Nem volt veszélyes az első vendégszöglet.
SÁRGA LAP 58’
Grúz, Ferencváros
Barrantes ellen szabálytalankodott.

58. PERC: Grúz szabálytalankodott Barrantesszel szemben, sárgát kapott érte. A sértett szabadrúgását Ranilovic tolta szögletre.

56. PERC: Abdi ugyanonna rászúrta a labdát, az a bal felső sarokba vágódott, 2-1, vezet a Fradi! A gólörömöt Usain Bolttól nyúlta a légiós.

GÓÓÓL 56’
Abdi, Ferencváros
Már vezet is az FTC!

55. PERC: Abdi hozta helyzetbe magát, a balösszekötő helyéről a lécre lőtt.

52. PERC: Józsi éles beadása után Arnefjord kis híján öngólt szerzett, a labda végül a kapu fölött hagyta el a játékteret.

SZÖGLET 52’
Józsi, Ferencváros
Majdnem öngól lett belőle.

46. PERC: Cserék nélkül folytatódott a játék, értelemszerűen a norvégok kezdték a félidőt.

Hamarosan kezd a Paks, Kis Károly a Csernyánszki – Heffler, Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Sipeki, Vayer – Böde, Magasföldi összeállításban küldi pályára csapatát a norvég Tromsö ellen.

Tomiszlav Szivics ezt a hadrendet választotta a kazah Aktobe ellen: Németh – Alempijevics, Radanovics, Balogh, Mohl – Ebala, Csukics – Bori, Foxi, Litsingi – Dosso.

Amennyiben gól esne valamelyik pályán úgy természetesen itt is beszámolunk róla. A két találkozót követően olvashatják majd tudósításunkat a meccsekről.

47. PERC: A játékvezető pihenőre küldte a csapatokat, bő 45 percnyi játékot követően 1-1-re áll a mérkőzés.

SZÖGLET 47’
Józsi, Ferencváros
Egy újabb sarokrúgás maradt kihasználatlanul.

40. perc: Egyre jobban belelendül a Fradi, Andrezinho lépett ki a védők közül a baloldalon, de nagy helyzetben hajszál híján fölé lőtt.

36. PERC: Egyenlített az eddig szinte egykapuzó Ferencváros, Józsi a balösszekötő helyén indította Oláht, aki 12 méterről a bal felsőbe lőtt, 1-1!

GÓÓÓL 36’
Oláh, Ferencváros
Egyenlített a Fradi!
LES 35’
Oláh, Ferencváros
Ismét lesen ragadt a csatár.

34. PERC: Abdi előbb Józsit hozta helyzetbe, majd maga próbálkozott lövéssel, gólnak azonban egyik esetben sem örülhetett a publikum.

SZÖGLET 30’
Józsi, Ferencváros
Tisztáztak a védők.

28. PERC: Oláh Lóránt lövését blokkolták a védők.

26. PERC: Barrantes ívelt be szabadrúgást balról, a védők csak szemmel követték, ahogy Okoronkwo hat méterről a léc alá fejel, 0-1…

GÓÓÓL 26’
Okoronkwo, Aalesund
Barrantes szabadrúgása után fejelt a kapuba.

24. PERC: A román játékvezető két perc hőségszünetet rendelt el, a játékosok a partvonal mellett frissítik fel magukat.

LES 21’
Oláh, Ferencváros
A támadó a 10. perc után másodszor feledkezett lesen.

19. PERC: Józsi ugratta ki Abdit a jobb oldalon, a támadó középre ívelt, Jovanovic bevetődve fejelt a kapu mellé öt méterről – nagy helyzet volt!

13. PERC: A megítélt szabadrúgást Jääger végezte el, a sértett Barrantes került helyzetbe, Ranilovic kapus azonban védeni tudott.

SÁRGA LAP 13’
Jovanovic, Ferencváros
Barrantes felvágásáért.

12. PERC: Abdi lódult meg a szélen, centerezését követően pedig Jovanovic lőtt bele az egyik védőbe.

SZÖGLET 8’
Józsi, Ferencváros
Ezúttal Jovanovic tévesztett célt.

6. PERC: Marótié a meccs első helyzete, fejesét azonban védte Grytebust kapus.

SZÖGLET 6’
Józsi
Maróti fejelt a sarokrúgás után kapura.

1. PERC: A zöld-fehérben játszó Ferencváros indította útjára a labdát mintegy hétezer néző szeme láttára. A norvégok narancssárga-kékben játszanak. Érdekesség, hogy a rekkenő hőségben egy apró zápor zúdult az Albert Stadion gyepére a kezdést megelőzően.

A Videoton szerdai vereségét követően csütörtökön sem maradunk magyar foci nélkül, a Ferencváros, a Paks és a Kecskemét is szerepel az Európa Liga-selejtező második fordulójában. Előbbi két együttes már pályára lépett a sorozatban, a Fradi az örmény Ulissest, Kis Károly legénysége az andorrai Santa Colomát ejtette ki kettős győzelemmel az első körben.

Prukner László fiai most a norvég Aalesundot fogadják hazai pályán, a két szakvezető már ki is hirdette a kezdőcsapatokat:

Ferencváros – Aalesund

Albert Stadion, Vezeti: Marius Avram

Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi – Andrezinho, Abdi, Oláh Vezetőedző: Prukner László

Aalesund: Grytebust – Skagestad, Tollas, Morrison, Parr – Arnefjord, Jaager, Sellin, Ulvestad – Okoronkwo, Barrantes Vezetőedző: Kjetil Rekdal

Időrendben a Paks folytatja majd a sort, a tolnai gárda 20 órakor kezd majd a norvég Tromsö ellen. A Magyar Kupa-győztes Kecskemét most kezdi meg a szereplést a sorozatban, Tomiszlav Szivics játékosai 20.15-től látják vendégül a kazah Aktobét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik