Foci

Elek: nem mutatott semmi extrát a Sturm

Az osztrákok elégedetten, a magyarok csalódottan értékelték, hogy a Sturm Graz 2-0-ra legyőzte szerdán a Videotont a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

Ahogyan arról élő közvetítésünkben is beszámoltunk, a Videoton vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája selejtezőjében, Szabics és Kienast volt a mieink végzete.

Paulo Sousa elégedett volt a játékosai teljesítményével, természetesen az eredménnyel már nem.

Elek Ákos a kihagyott helyzeteken bánkódott elsősorban. Mint mondta, nem maga a 2-0-ás vereség miatt csalódott, hanem azért, mert szerinte ebben a meccsben sokkal több volt. Hozzátette, különösen fájó ez a kudarc annak fényében, hogy több mint ezer szurkoló kísérte el a csapatot, de azt reméli, a drukkerek továbbra is bíznak a továbbjutásban, s ezért minél többen kilátogatnak a Sóstói Stadionba.

“Nem mutatott semmi különlegeset ez a Sturm Graz, de amit tud, azt jól tudja. Három helyzetükből két gólt szereztek” – mondta a válogatott középpályás, aki annak a véleményének is hangot adott, hogy Szabics vezető góljánál a magyar csatár kézzel ért a labdához.

Szabics Imre erre úgy reagált, hogy semmi köze nem volt a kezének a labdához.

“Elégedettek lehetünk az eredménnyel annak ellenére, hogy akár több góllal is nyerhettünk volna. Természetesen nincs vége a párharcnak, mert a Videotonban igen erős ellenfelet ismertünk meg” – összegzett Szabics. A válogatottba idén öt év után visszatért támadó azt mondta, szerinte természetes dolog, hogy a rivális játékosait megpróbálják kizökkenteni a drukkerek, ha mással játszott volna a Sturm, ez akkor is előfordulhatott volna. (Szabicsot a meccs alatt trágár rigmusokkal szidta a Vidi-tábor.)

A mérkőzés legjobbjával a Sport24 hosszabb interjút készített, amit itt olvashatsz el.

A találkozó összefoglalója:

A visszavágót jövő szerdán 20 óra 30 perctől a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik