Foci

Volt főnöke kritizálja Villas-Boast

Pinto da Costa, az FC Porto elnöke szerint a 33 esztendős edző azért hagyta el a bajnokcsapatot, mert félt, hogy nem tud megfelelni Mourinho „örökségének”.

Az 75 éves elnök kifejtette, hogy André Villas-Boasnak Mourinho-komplexusa van, fél a Real Madrid edzőjének szellemétől, és nagyon nem szereti, ha összehasonlítják egykori mentorával. A klubfőnök szerint a fiatal tréner attól tartott a legjobban, hogy ha marad nyáron Portóban, és az augusztusi Európai Szuperkupát elbukják, valamint az őszi BL szezonban is gyengén szerepelnek, akkor a kritikák kereszttüzében találja magát és egy nagy csapat sem érdeklődne utána.

Pinto da Costa szerint a fiatal tréner még egy évet legalább maradhatott volna, de ő inkább elmenekült Portugáliából. Andre Villas-Boas éveken keresztül segítette Mourinho munkáját Portóban, Londonban, illetve 2009-ig Milánóban. Edzői karrierjét 2009 szeptemberében kezdte, az Academica padjára ült le először, majd a 2010-2011-es szezonban a Porto mestereként elhódította a bajnoki címet, a kupát, illetve az Európa Ligát. Elődje és egykori tanítója 2003-ban ugyanezekkel a címekkel büszkélkedhetett, ráadásul 2004-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját is az FC Portóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik