Foci

Messi és Agüero húzta ki a csávából Argentínát

A Copa América utolsó csoportkörében a házigazda megszerezte első győzelmét, a Costa Rica elleni 3-0 negyeddöntőt ér Argentínának.

Mint ismert, Argentína két döntetlennel nyitotta a kontinenstorna küzdelmeit, így bármilyen meglepő, egy fordulóval a csoportkör vége előtt komolyan meglegyintette a házigazdát a kiesés szele. Az utolsó kanyarban aztán inkább a fiataljaira építő Costa Rica volt az ellenfél, Córdobában pedig szinte minden összejött Sergio Batista legénységének.

Az első félidőben még kissé akadozott a gépezet, ám a játékrész zárásaként a kezdőbe – végre – bekerülő Sergio Agüero szerezte meg a vezetést, egy védés utáni kipattanót pofozott a hálóba. Az Atlético Madrid klasszisa, nem mellesleg Diego Maradona veje aztán a második etap legelején is beköszönt, ezúttal Lionel Messi príma szöktetését vágta a hálóba. Bő tíz perc múlva egy Messi, Dia María összjáték eredményezett gólt, így végleg eldőlt a csata sorsa.

Az argentínok a végén még amiatt bosszankodhattak, hogy Gonzalo Higuaín lerántásáért egy jogosnak tűnő büntető maradt el, ugyanakkor a győzelmükhöz így sem férhetett kétség.

Argentína ezzel megszerezte az A csoport második helyét, azaz ott lesz a negyeddöntőben. A C jelű négyes második helyén végző együttes lesz a hazaiak ellenfele a legjobb nyolcban. A csoportgyőztes Kolumbia a legjobb harmadikkal találkozik majd.

Eredmény – A csoport, 3. kör
Argentína – Costa Rica 3-0 (1-0)
Gólszerző: Agüero (45., 53.), Di María (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik