Foci

Megérkezett Ausztriába a Videoton

Klagenfurti célállomással kedd reggel útra kelt Paulo Sousa csapata, hogy szerdán a Sturm Graz vendégeként bemutatkozzon a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonjában.

A Videotonnak nem lesz egyszerű feladata a 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson. A székesfehérvári gárda a nyoni sorsoláson az egyik legnehezebb ellenfelet, a magyar válogatott reaktivált csatárát, Szabics Imrét is soraiban tudó osztrák bajnokot kapta ellenfélül a BL-selejtező 2. fordulójában.

A háromszoros bajnok Sturm a magyar bajnoknál nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik. Eddig háromszor szerepeltek a BL csoportkörében, ahol 7 győztes meccs mellett 2 döntetlent és 15 vereséget számlálnak. A 2000-2001-es kiírásban remekelt a csapat. Az első csoportkörben, a Glasgow Rangers-Monaco-Galatasaray triót megelőzve, megnyerte a csoportküzdelmeket. A Sturm játékosainak nagy része évek óta együtt futballozik, és sorozatban ez a negyedik idény, amikor nemzetközi kupasorozatban szerepel a gárda. Tavalyelőtt az Európa Liga csoportköréig jutott a gárda, míg egy éve az olasz Juventus állította meg a selejtező utolsó körében.

A Videoton számára bizakodásra adhat okot, hogy a Sturm nem hazai pályán, hanem Klagenfurtban fogadja az együttest, mivel a saját stadionjában jelenleg az amerikaifutball-világbajnokság zajlik. A csapat a kora reggeli indulást követően Szlovéniában állt meg először egy rövid pihenőre. A benzinkút shopjában a játékosok találkoztak Rudolf Gergellyel, aki éppen Olaszországba tartott. Rudolf sok sikert kívánt a Vidinek, és bár Szabics is szóba került, ezúttal azért a Vidi sikeréért szorít az Olaszországban légióskodó válogatott játékos.

A csapat indulásáról készült videót itt találod:

A kisebb bokasérüléssel bajlódó, 30 éves Szabics az MTI kérdésére elmondta: “A Ferencvárosban nevelkedtem, az a csapat áll közel a szívemhez, a Videoton elleni párharc számomra ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik meccs. Jobb csapatunk van és a nagyobb nemzetközi rutin miatt valamivel mi vagyunk az esélyesebbek”.

Sándor György bizakodó, döntetlent vár az első mérkőzésen:

A csapat egyébként Villachban szállt meg. A megérkezést, kipakolást követően rövid pihenő szerepelt a programban, majd máris indult vissza a csapat Klagenfurtba. Este a holnapi mérkőzés helyszínén, a Wörthersee Stadionban lesz egy könnyű átmozgató edzés, illetve a két csapat közös sajtótájékoztatója.

Íme a 20 fős Vidi-keret:
Bozsovics, Tujvel (kapusok), Brachi, Hidvégi, Lipták, Vaskó, Hector, Horváth, Vasziljevics, Polonkai, Gosztonyi, Sándor, Mitrovics, Nagy, Elek, Walter, Szolnoki, Nikolics, Vujovics, Alves (mezőnyjátékosok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik