Foci

Berlusconi szakítana a Milannal?

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tervezi, hogy eladja az AC Milan labdarúgó klubban lévő kisebbségi részesedését.

Silvio Berlusconinak egy bírósági döntés értelmében 560 millió euró kártérítést kell fizetnie egy médiacégnek – értesült az Il Sole 24 Ore meg nem nevezett forrásokból. A lap szerint a miniszterelnök cége vagy tőzsdén értékesíti a részvényeket – valószínűleg Hongkongban -, vagy tőkeemeléssel talál vevőt a labdarúgó klubban meglévő részesedésére.

Az AC Milan tavaly közel 70 millió eurós veszteséggel zárta az évet.

A milánói fellebbviteli bíróság múlt héten szombaton határozott arról, hogy a Berlusconi tulajdonában lévő Fininvest cégnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie Carlo de Benedetti rivális médiacége, a CIR számára.

Carlo de Benedetti és Berlusconi még a 80-as évek végén szállt harcba az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért. A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadori kiadót sikerüljön “elhalászni” a CIR elől – Berlusconi meg is szerezte a kiadót. Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik