Foci

A Graz rátapintana a Vidi gyenge pontjaira

A Sturm Graz német edzője szerint megvannak a Videoton gyenge pontjai, a fehérváriak portugál mestere, Paulo Sousa visszafogottan várja a szerdai BL-selejtezőt.

“A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a második körben a magyar bajnok révén, de kétszer is megnéztem a Videotont, s azt hiszem, megtaláltam a gyenge pontjait” – jelentette ki a meccs helyszínén, a klagenfurti Hypo-Arenában tartott sajtótájékoztatón a hazai gárda vezetőedzője, Franco Froda.

Hozzátette: mivel alapvetően a főtáblára jutás a grazi cél, így mindegy, hogy a legnehezebb riválist kapták a nyoni sorsoláson, mert a magyar bajnokot ehhez le kell tudniuk győzni.

A székesfehérváriak reggel 8 óra 30-kor busszal indultak Ausztriába,  és délután érkeztek meg szálláshelyükre, Villachba. A nyáron kinevezett portugál tréner, Paulo Sousa elmondta, hogy a múlt pénteki, Kecskemét elleni győztes Szuperkupa-mérkőzésen kisebb sérüléseket szenvedett játékosok, Sándor György és Elek Ákos felépült, számíthat rájuk.

“Nálunk még csak most zajlik a csapatépítés, a Sturm ebben előttünk jár, így jobbak az esélyei” – mondta Sousa, aki szerint a riválisnak nem jelent hátrányt, hogy az amerikaifutball-világbajnokság miatt nem hazai pályán, hanem a Wörthi-tó partján fekvő városban fogadja csapatát.

Az eredményt illetően kijelentette, úgy szeretne hazautazni, hogy a jövő heti, székesfehérvári visszavágón még legyen esélye együttesének a továbbjutás kiharcolására.

“Andre Alves kulcsjátékos, de az ő jó játéka nem ér semmit, ha a másik 10 nem futballozik rendesen” – válaszolt Sousa arra az újságírói kérdésre, hogy mennyire fontos a brazil légiós szerepe a Videotonban.

A fehérvári gárda sajtótájékoztatót követő egyórás edzése során félpályás kétkapus játék és a pontrúgások gyakorlása szerepelt a programban. Szerdán – a korábbi hírekkel ellentétben – délelőtt mégsem tart tréninget a portugál szakember.

A találkozó holnap este 20 óra 30 perckor kezdődik, a DIGI Sport közvetíti élőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik