Foci

A Fradi halasztási kérelmét elutasították

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága keddi ülésén nem járult hozzá a Ferencváros kérelméhez.

Az MLSZ honlapján közzétett döntés értelmében a fővárosiak az eredetileg tervezett időpontban, azaz vasárnap 18 órától Kaposváron kezdik meg a bajnoki idényt.

A zöld-fehérek Európa Liga-selejtezős szereplésük miatt kérték a halasztást: Prukner László tanítványai csütörtökön fogadják az Aalesund együttesét, majd egy héttel később Norvégiában lesz a visszavágó.

A versenybizottság korábban hozzájárult a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Videoton halasztási kérelméhez, így a címvédő most hétvégén nem lép pályára az NB I nyitányán. A siófoki meccs időpontját később jelölik ki.

A hivatalos indoklás a következő:

“A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a 2011-2012. bajnoki évre a nemzetközi és a hazai versenyprogram követelményeinek megfelelően tervezte meg az NB I-es sportszervezetek programját. Ezt a programot az NB I-es Sportszervezetek Bizottsága támogatta, majd ezt követően az MLSZ Elnöksége is jóváhagyta.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága úgy ítéli meg, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. csapatának a 2011. július 14-i, majd a 2011. július 21-i UEFA Európa Liga 2. forduló mérkőzéseinek kezdési időpontja, valamint a 2011. július 17-én ( vasárnap ) 18.00 órára kisorsolt Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. – FTC Labdarúgó Zrt. OTP Bank Liga NB I osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság bajnoki mérkőzés időpontja megfelel a nemzetközi és a hazai gyakorlatnak, és nem tartja indokoltnak a fenti bajnoki mérkőzés halasztását.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik