Foci

Falcao-duplával lett csoportgyőztes Kolumbia

Kolumbia 2-0-ra legyőzte Bolívia együttesét a Copa América harmadik csoportkörének nyitómeccsén, ezzel első helyen zárja az A jelű négyes küzdelmeit.

Kolumbia az első percekben rendesen eldugta a labdát, a bolíviai játékosok csak elvétve találkoztak a játékszerrel. A 15. percben aztán Moreno adott forintos labdát a leshatáron kilépő Radamel Falcaónak, a Portóval Európa Ligát nyerő támadó pedig a tőle megszokott higgadtsággal értékesítette a helyzetet.

A gól után kicsit visszaesett az iram, majd a 29. percben jött az újabb hidegzuhany bolíviai részről: büntetőhöz jutott a Los Cafateros, Falcao pedig nem hibázott. Sokat elmond az első félidőről, hogy a La Verde az utolsó percekben, egy jó helyről elvégzett szabadrúgással veszélyeztetett csak.

A második etapban Bolívia volt aktívabb eleinte, majd következett a kolumbiai örömfoci: Hernán Darío Gómez fiai felszabadultan, időnként látványosan futballoztak, na meg azon ügyködtek, hogy Falcaónak meglegyen a mesterhármasa. Ez végül nem jött össze, maradt a 2-0, ám Kolumbia így is megnyerte az A csoport küzdelmeit, miután három meccsen két győzelem és egy döntetlen a mérlege.

Bolívia búcsúzni kényszerül a torna további küzdelmeitől, míg a kvartett második helyéről a házigazda Argentína és Costa Rica összecsapása dönt magyar idő szerint kedd hajnalban.

Eredmény – A csoport, 3. kör
Kolumbia – Bolívia 2-0 (2-0)
Gólszerző: Falcao (15., 29. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik