Foci

Egy percen múlt Brazília kínos veresége

A brazil válogatott Venezuela elleni döntetlenje után Paraguay csapatával sem bírt, a szambafocisták az utolsó percben tudtak csak egyenlíteni.

A Paraguay ellen 2-2-vel záró brazilok változatlanul erő nélküli játékot mutatnak be a Copa Américán, azokra a furcsa világbajnokságokra emlékeztet a teljesítményük, amikor “szétszervezték” őket, és a fegyelmezettség szándéka megölte a világ kedvencét, a brazilos focit.

A mostani erőtlenség azért is furcsa, mert remek fiatal játékosok is vannak a keretben, mégsem megy a szekér. Paraguay ellen a legnagyobb kimaradt helyzet az átigazolási szezon sztárjáé, Neymaré volt, akit még saját szurkolói is kifütyültek. Más kérdés, hogy a brazilok vezető gólját egy másik klasszisjelölt, Jádson lőtte 20 méterről.

A brazilok mezőnyfölénye meddő volt, amit a saját kapujuk előtt műveltek, az viszont kritikán aluli, Santa Cruz és Valdez nekik köszönhetően tudott fordítani, végül Fred 90. percben szerzett találatával mentettek pontot a brazilok, akiknek kapaszkodniuk kell Ecuador elleni záró csoportmeccsükön.

A B-csoportot meglepetésre a César González remekbeszabott góljával Ecuadort 1-0-ra legyőző Venezuela vezeti.



B-csoport, 2. forduló

Eredmények:

Brazília-Paraguay 2-2 (1-0)
gól: Jádson (39.), Fred (90.), illetve Santa Cruz (55.), Valdez (67.)

Venezuela – Ecuador 1-0 (0-0)
gól: César González (61.)

A csoport állása:

1. Venezuela 4 pont
2. Brazília,Paraguay 2-2 pont
4. Ecuador 1pont


Ajánlott videó

Olvasói sztorik