Foci

A játékvezető sem tudta megmenteni Brazíliát a női foci-vb-n

A brazil együttes drámai csatában, büntetőkkel kapott ki az Amerikai Egyesült Államok legjobbjaitól női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.

Az USA már a második percben megszerezte a vezetést egy öngólnak köszönhetően: Daiane ért bele rosszul egy keresztpasszba saját kapuja előtt és a hálóba pattant róla a labda. A folytatásban a brazilok lefocizták ellenfelüket a pályáról, egy ízben a keresztlécet is eltalálták, de több gól nem született az első félidőben.

Fordulás után is a dél-amerikaiak akarata érvényesült, majd Buehler a 66. percben szabálytalankodott Marta ellen a tizenhatoson belül, a játékvezető piros lapot adott és büntetőt ítélt. Az első pontrúgást ugyan védte Solo kapus, ám a bíró visszafújta a tizenegyest, Marta pedig nem hibázott. A rendes játékidőben nem született meg a döntés, következhetett a hosszabbítás.

A 92. percben Marta mezőnyből is betalált – les előzte meg az akciót – és már úgy tűnt, a Brazília jut a legjobb négybe, Wambach azonban a 122. percben egalizált. A büntetőlövéseknél aztán Solo fogta a korábban öngólt lövő Daiane tizenegyesét, ez pedig világbajnoki elődöntőt ért az USA-nak.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az ausztrál Jacqui Melksham hibát hibára halmozott, többször is téves ítéleteivel borzolta a kedélyeket, többnyire a brazilok javára tévedett.

Az Amerikai Egyesült Államok az elődöntőben Franciaországgal, a szintén vasárnap továbbjutó svédek pedig a japánokkal játszanak a legjobb négy közt szerdán.

Eredmény
Egyesült Államok-Brazília 2-2 (1-0, 1-1, 1-2), 11-esekkel: 5-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik