Foci

Szuperkupa: a KTE vagy a Videoton örülhet?

A magyar bajnok Videoton és a kupagyőztes Kecskemét csap össze utóbbi otthonában a 2010/11-es fociszezon utolsó trófeájáért.

Első Szuperkupa-meccsére készülhet a kupagyőztes Kecskemét. Tomislav Sivic együttesének felkészülése nem sikerült olyan jól, már ami az eredményeket illeti, csak egy alkalommal sikerült győztesen elhagyni a pályát. A KTE az átigazolások tekintetében nem tétlenkedett, érkezett épp a Videotontól egy évre kölcsönbe Gyurcsó Ádám, az Oldhense együttesétől a holland Kelvin Maynard, a bosnyák Jovica Stokic, az ukrán-kanadai kettős állampolgárságú Igor Pisanjuk, valamint a kapuba a 36 esztendős Németh Gábor a Vasastól.

Maradt a csapatnál szinte mindenki, még Foxi Kethevoama is, akit a Hajduk Split csábított a hírek szerint.

A szerb tréner szerint már most látszik Paulo Sousa keze munkája a Videoton játékán, elmondása szerint „van élet a csapatban”, jó úton, egy másik stílus mentén haladnak, így nem lesz egyszerű a feladat a Széktói-stadionban. A cél ettől függetlenül a kupa elhódítása. Más kérdés, hogy a következő héten már Európa Liga-selejtezőt vív a KTE-Ereco, méghozzá a rendkívül masszív kazah Aktobe ellen – idehaza.

A Videoton alapos változásokon ment keresztül: a bajnoki cím megszerzése után távozott a sikeredző, dr. Mezey György, helyére a portugál, edzői múlttal még nem igen rendelkező Paulo Sousa került. Talán éppen a portugál edző érkezése miatt tudtak hazánkba csábítani több spanyol játékost is: Székesfehérvárra igazolt Hector Sanchez Cabrera, Alvaro Brachi, Fernandez Balufo Walter, de Újpestről jött a szerb Nikola Mitrovic is. Kecskemétről tért vissza a csapathoz Goran Vujovic. Éppen a héten szakított ugyanakkor a Vidi Farkas Balázzsal, korábban pedig távozott Marko Andjic, valamint a Samsunspor együtteséhez Lázár Pál.

André Alves, a csapat legjobbja, az előző bajnokság gólkirálya a vidi.hu oldalnak elmondta, a támadófoci Szuperkupa-meccse lesz a pénteki, ahol nem is tud mást elképzelni, mint a győzelmet. Szerinte agresszíven, bátran kell fociznia a Vidinek ahhoz, hogy legyőzze a kombinatív játékot produkáló Kecskemétet. Ez mindenképpen jó előjel és kiváló főpróba lenne a július 13-én esedékes, Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre.

És hogy miért ez a két csapat találkozik a pénteki mérkőzésen? Nos, a Videoton utcahosszal megnyerte a Monicomp Ligát, míg a KTE-Ereco a Puskás Ferenc Stadionban rendezett májusi kupadöntőn 3-2-re legyőzte a Vidit.

A Magyar Kupa döntőjének összefoglalója:

A Szuperkupa-mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be. A találkozó 19 órakor kezdődik a Széktói-stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik