Foci

Paulo Sousa szerint bátor volt a Vidi

A Videoton 1-0-ra győzött a Kecskemét ellen a labdarúgó Szuperkupa-döntőben, ezzel először hódította el a serleget.

A kecskeméti Széktói-stadionban rendezett találkozón sok helyzet alakult ki mindkét oldalon, de a játékosok rendre elügyetlenkedték a ziccereket. Végül Lipták kiállítása ellenére a Videoton Andre Alves 83. percben szerzett góljával győzni tudott.

Paulo Sousa a mérkőzést követően elmondta, a találkozó számtalan fordulópontot hozott, nem két ellenfél, hanem két versenytárs próbálta legyőzni egymást. “Meleg volt, a csapatom azt akarta megvalósítani, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk. Nem hoztunk mindig jó döntéseket, de az első naptól fogva azt látom a játékosokon, hogy győzni szeretnének. Bátrak voltunk, főleg emberhátrányban. Sajnos, elvesztettünk egy játékost, Elek Ákos szájsérülése még nem tudjuk, mennyire súlyos. Ettől függetlenül boldog vagyok, hogy nyertünk”.

Tomislav Sivic gratulált Paulo Sousának, majd saját csapatát értékelte. “Játszottunk egy remek meccset a bajnokkal. Az első félidőben taktikáztunk, vártuk az ellenfél hibáját, nem jött. Aminek örülök, hogy fegyelmezetten tudtunk játszani, és ha ezt magasabb szintre emeljük, sokra vihetjük. Sajnos, két nem tervezett cserét kellett végrehjatanunk. Tököli nagyon fontos szerepet tölt be a játékunkban, ez a kiállításkor látszott is. Három-négy helyzetet kihagytunk, ilyen a labdarúgás. Andre Alves megmutatta, miért Andre Alves a neve. Minőségi játékos, aki el tud dönteni egy találkozót. Ennyivel mindenképp jobb volt a Videoton”.

A sajtótájékoztató végén az MLSZ ajándékaként mindkét tréner egy, a játékosok által aláírt labdát kapott – ezzel emlékezhetnek majd erre a kilencven percre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik