Foci

A Videoton nyerte meg a Szuperkupát

Andre Alves 83. percben szerzett góljával a bajnok 1-0-ra győzött Kecskeméten, és elhódította a presztízs értékű serleget.

Élő közvetítésünket és a mérkőzés fontos információit az alábbiaknak olvashatja.

Eredmény, Szuperkupa-döntő:

Kecskeméti TE-Ereco – Videoton 0-1 (0-0)
gól: Andre Alves (83.)
kiállítva: Lipták (Videoton, 65.)

A székesfehérvári csapat egy ideges mérkőzésen, nagyobb rutinjának köszönhetően behúzta a győzelmet. A hazaiaknál Tököli Attila kényszerű cseréje döntőnek bizonyult. Ezzel a portugál Paulo Sousa első trófeáját szerezte Magyarországon. A serleg egyben a Videoton első Szuperkupa-győzelme is. Mindkét együttesre nagyobb feladat vár a jövő héten: a Vidi a Sturm Graz ellen Bajnokok Ligája-, a KTE-Ereco a kazah Aktobe ellen Európa Liga-selejtezőt játszik.

93. PERC: Vége a találkozónak, a Szuperkupát 2011-ben a Videoton FC nyerte meg.

SÁRGA LAP 91’
Tujvel, Videoton
Időhúzásért.
CSERE 91’
Videoton
Nikolics érkezik Alves helyére

89. PERC: Három percet hosszabbít a játékvezető.

87. PERC: Léthatóan húzza az időt a Vidi, a kecskemétiek minden mindegy alapon mennek előre.

CSERE 86’
Kecskemét, Videoton
Cukic helyett Gyurcsó, Nagy helyett Gosztonyi.

85. PERC: A hátralévő időben kényelmesen kontrázhat a vendégcsapat, és ezt meg is teszik. A fehérvári kapu előtt Foxi esett el, de nem ítélt 11-est a játékvezető, jogosan.

SZÖGLET 85’
Videoton
Nagy Dániel harcolta ki.

83. PERC: Egy gyors fehérvári támadás végén Andre Alves szinte mindenkit átvert, majd 15 méterről, laposan kilőtte a hosszú sarkot. 0-1! Emberhátrányban vezet a Videoton.

GÓÓÓL 83’
Andre Alves
Jobbról lőtt erővel a kapuba.

83. PERC: Paulo Sousa továbbra is reklamál a játékvezetőknél.

80. PERC: Támadni próbál a Kecskemét, és ez többé-kevésbé sikerül is neki. Stokic lőtt távolról.

CSERE 80’
Kecskemét
Stokic jött be Dosso helyére.

73. PERC: Bori adta be a labdát, Foxi nem találta el jól, ismét nagy helyzetet hagyott ki a láthatóan belelkesült, emberelőnyben játszó KTE.

CSERE 73’
Videoton
Vasiljevic jött be Walter helyére.

69. PERC: Mindkét szurkolótábornak megjött a hangja, és felpörgött a Kecskemét. Bori lövését fogta Tujvel egy perccel később.

CSERE 67’
Kecskemét
Mohl helyett Bertus.
CSERE 67’
Videoton
Elek helyett Vaskó.

66. PERC: Bori Gábor végezte el a szabadrúgást, a labda a kapufán csattant.

65. PERC: Megfogyatkozott a Videoton. Litsingi lépett ki, Lipták és Horváth volt mellette szorosan, a kongói játékos elesett. Fábián sárga lapot kapott adott Liptáknak, holott talán Horváth Gábornak járt volna. Liptáknak ez már a második volt, mehetett zuhanyozni.

PIROS LAP 65’
Lipták Zoltán
Második sárga.

64. PERC: Nagy helyzet maradt ki: Foxihoz került a labda a vidis védők szorításában. A Splittel kacsingató játékos megtolta, de nem tudta erőből kapura lőni a labdát, és így Tujvel kétszer is hárítani tudott. A harmadik kipattanót Litsingi lőtte a falba.

63. PERC: Fábián játékvezető figyelmeztette a reklamáló Paulo Sousát.

62. PERC: Sanchez, Nagy és Elek játszott össze szépen, de mielőtt még támadásnak hívtuk volna az akciót, elvesztették a labdát a fehérváriak. A Kecskemét viszont képtelen az utóbbi időszakban támadásvezetésre.

60. PERC: Mitrovic végzett el gyengén egy jó helyzetből megítélt szabadrúgást.

SÁRGA LAP 58’
Balogh Béla
Eleket gyötörte le.

56. PERC: Bori bedobására Doso csapott le, de beadását ezúttal nem érte el senki. A másik oldalon Nagy Dániel ugrott ki, de veszélyes helyzetben a labda elpattant tőle. Egyre pontatlanabb a játék.

SÁRGA LAP 55’
Mitrovic
Reklamálásért kapta a vidista.

52. PERC: Radanovic és az igen aktív Walter akaszkodott össze a sarokban, Vidi-szabadrúgás lett a vége. Az ívelést Németh kiütötte, a veszélyhelyzet elmúlt. Fábián bírót nem zárja szívébe a kecskeméti, de lehet, hogy a fehérvári publikum sem.

51. PERC: Bori kavart a jobb oldalon, sikerült Dossónak paszolnia a labdát. A támadó forgott egyet, majd erőből középre adta a játékszert, amelyet Tujvel biztosan megkaparintott.

48. PERC: Balogh ívelte a szabadrúgást a Videoton kapuja elé, három kecskeméti is tisztán érkezett, de egyik sem érte el a labdát. Nagy helyzet volt, rögtön a második félidő elején.

SÁRGA LAP 48’
Horváth Gábor
Kezezésért kapta.

46. PERC: Lipták mentett az utolsó pillanatban szögletre Foxi elől. A sarokrúgás után egy erőtlen fejes következett hazai részről.

Szabó Tibor és Vladan Filipovics menedzserek is itt vannak a találkozón. A hírek szerint egy francia élvonalbeli csapat vezetői kíváncsiak a hazaiak középpályására, Cristian Ebalára.

CSERE a szünetben’
Videoton
Sándor helyett Polonkai.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Videoton
Indulhat a 2. félidő.

A Kecskemét már a pályán, a Videoton később érkezik. Hamarosan indul a második játékrész. Kérdés, eldől-e rendes játékidőben a kupa sorsa.

A Szuperkupát 2010-ben és 2009-ben is a Debrecen hódította el. 2008-ban az MTK, 2007-ben, 2006-ban és 2005-ben szintén a Loki nyerte a trófeát.

45. PERC: Fábián Mihály lefújta az első félidőt. Az eredmény 0-0. Hamarosan folytatjuk közvetítésünket.

44. PERC: Remek szabadrúgás, remek védés. Akik bemutatták: Ebala és Tujvel. Megnyomta a félidő végét a Kecskemét. Két hazai szöglet a végén!

SZABADRÚGÁS 44’
Ebala
30 méterről lőtt, Tuvel kiütötte bravúrral.

42. PERC: A fegyelem lanyhul, a figyelem úgyszintén: egyre több az eladott labda.

40. PERC: Elek Ákos ziccert ügyetlenkedett el. Egy remek indítás után már elhúzta Németh Gábor mellett a labdát, mielőtt azonban az üres kapuba lőtt volna, elesett…

37. PERC: Alvaro Brachi remekül szúrta rá a szabadot, a szögletből már nem alakult ki veszélyhelyzet. Fábián Mihály játékvezető néhány ítéletével, a kisebb szabálytalanságok kétes megítélésével borzolja a kedélyeket.

SZABADRÚGÁS 37’
Brachi
40 méterről lőtt, Németh belenyúlt.

35. PERC: Közben verbálisan összecsapott egymással az Ágotai Vadkanok (Videoton) és az Alföldi Brigád (Kecskemét) nevű szurkolói csoportosulás is.

34. PERC: Egy kecskeméti támadás végén Bori Gábor ívelt be nagyszerűen a kapu elé, Litsingi azonban nem tudta kapura fejelni a labdát. Nagy helyzet volt.

SÁRGA LAP 33’
Ebala
Reklamálásért kapta a kecskeméti.

31. PERC: Tökölit alighanem kényszerűségből cserélte le Tomislav Sivic, a válogatott támadó bicegve hagyta el a pályát. Jobb hátsó combizomhúzódás a diagnózis.

CSERE 31’
Kecskemét
Tököli helyett Bori Gábor a pályán.

29. PERC: Ebala is jelentkezett egy remek indítással, Foxi azonban nem tudta lekezelni a labdát.

28. PERC: Walter is ígéretes mozog a Vidiben, de Litsingit nem tudta megverni, miutén elvesztette a lasztit.

Ápolás 26’
Nagy Dániel
Mohllal ütközött. Tökölit is ápolják.

25. PERC: Sándor György indította remekül Andre Alvest, a brazil Radanovic szorításában lőtt, az oldalhálóba. Nagy helyzet volt.

24. PERC: Tovább gyarapodtak a nézők, 4500-an is lehetünk.

SÁRGA LAP 23’
Lipták Zoltán
Letalpalta Tökölit.
Ápolás 23’
Mohl Dávid
A combját kell ápolni.

21. PERC: Foxi kevert a bal oldalon, lepattant róla Lipták is. A közép-afrikai középpályás átadta a másik oldalra a játékszert, Litsingi azonban lövés helyett még állított rajta, és amikor rászánta magát a löketre, már blokkoltak a védők.

21. PERC: Szépen adogatnak a fehérváriak. Mind Sousa, mint Sivic a pálya szélén, állva nézi a mérkőzést.

18. PERC: Nagyon él a Videoton jobb oldala: Mitrovic indult meg, a szögletzászlótól nem messze Mohl szabálytalankodott vele. A szabadrúgást Litsingi vágta ki, éppen Tökölihez, aki elesett – újabb szabad, de nem alakult ki veszélyes helyzet.

SÁRGA LAP 17’
Cukic
Visszahúzásért.

16. PERC: Itt van a találkozón Kis Károly, a Paks vezetőedzője, aki alighanem a Kecskemétre kíváncsi, hiszen az OTP Bank Liga első fordulójában a KTE-t látja vendégül a tavalyiezüstérmes.

LES 15’
Tököli Attila
Litsingi indítása érte lesen.

15. PERC: Egy-egy szöglet mindkét oldalon, továbbra is lüktető az iram, mindkét csapat támadni akar, ez pedig nekünk mindenképp kedvez.

SZÖGLET 14’
Kecskemét
Litsingi harcolta ki.
SZÖGLET 12’
Videoton
Mitrovic lőhette középre.

11. PERC: Elek Ákos csak most mehetett vissza a pályára. Még nem láthatta, ahogy Andre Alves gyönyörűen lőtt kapura, a lövést Németh nem különben szép vetődéssel hárította.

VÉDÉS 11’
Németh Gábor
Alves 18 méteres lövését védte.
SZÖGLET 10’
KTE
Foxi végezte el, Tujvel leszedte.

9. PERC: Tököli lépett volna ki középen, de szabálytalanul állították meg. Nem engedte Fábián a gyors szabadot.

8. PERC: Foxi lépett ki a bal oldalon, meghúzta a labdát, Tökölinek passzolt, de a támadó nem érte el a labdát.

Ápolás 7’
Elek Ákos
Az arcát ápolják a gyúrók.

7. PERC: Paulo Sousa magához hívta Sándor Györgyöt, miközben Elek Ákos szorult kisebb ápolásra a pálya szélén.

3. PERC: Kapusposzton mindkét együttesnél kiszorult a kezdőből az előző szezon első számú hálóőre: a Vidinél Tujvel véd a montenegrói Bozovic helyett, a hazaiaknál a 36 éves Németh Gábornak szavazott bizalmat Sivic mester.

1. PERC: A Kecskemét kezdte a meccset, elég nagy lendülettel, de a Vidi játékosai is pattognak.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Kecskemét
Elindult a találkozó.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a mecs előtt közvetlenül átadott egy kupát Balogh Bélának, a KTE csapatkapitányának, a város legjobb csapata cím elnyerése okán.

18:55 – Mindenki a csapatokat várja, a stadionban végül csak összejött úgy 4000 néző, alaposan belehúztak a végén a kecskeméti drukkerek. A fehérváriak körülbelül 200-an képviseltetik magukat.

18:50 – A kristály Szuperkupa már ott van a pálya szélén, a bemelegítés végeztével megnyugodtunk: veszélyben volt ugyanis néhány célt tévesztett átadás után. A serleg egyébként nem vándorkupa, a győztes csapat megőrizheti majd.

A Széktói-stadionban már látszanak a változások, a stadion is készül a jövő csütörtöki Európa Liga-találkozóra: az álló szektorokban egyre több az újonnan felszerelt szék.

Negyedóra van a meccs kezdetéig, és azt kell mondjuk, a várakozásokkal ellentétben talán kevesebben vannak a Széktói-stadionban. A kezdésig persze még változhat a helyzet.

Két és fél órával a mérkőzés előtt már lézengtek a meccsre igyekvő fiatalok a stadiontól nem messze lévő gyorsétterem teraszán. Tinilányok fotózkodtak lila pólóban, sállal és zászlóval a kezükben – ekkor még nem találkoztunk vendégdrukkerekkel. Másfél órával a találkozó előtt azonban már igen.

A Kecskemét története második kupájáért hajt a pénteki Szuperkupa-mérkőzésen. Ahogyan beharangozónkban már írtuk, kevesebb változáson ment keresztül a hazai alakulat, és ez könnyen lehet, hogy döntő tényező lehet Paulo Sousa hazai tétmeccses bemutatkozásán. Merthogy a magyar bajnok Videoton alaposan átalakította keretét, érkeztek spanyol játékosok, akiknek minden bizonnyal még szokniuk kell a magyar közeget.

A Magyar kupa döntőjében a Kecskemét 3-2-re verte a bajnokságot toronymagasan nyerő Videotont, hasonlóan izgalmas mérkőzéssel most is kiegyeznénk. Az időjárásra nem lehet panasz, a nyár, mint jelenség ezen az estén igazi arcát mutatja.

Szuperkupa-mérkőzés:
Kecskeméti TE-Ereco – Videoton
Kecskemét, Széktói-stadion, vezeti: Fábián Mihály
Az összeállítások:
Kecskemét: Németh – Alempijevic, Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala, Cukic – Litsingi, Foxi, Dosso – Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth, Sanchez – Elek, Sándor, Mitrovic, Walter Balufo, Nagy Dániel – Andre Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik