Foci

Prukner: nem kell szépen játszanunk

A Ferencváros és a Paks is előnyből várja az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóját.

Mint ismert, a Ferencváros együttese múlt héten csütörtökön hazai pályán háromgólos előnybe került, miután 3-0-ra legyőzte az örmény Ulisses együttesét. Az eredmény kecsegtető a továbbjutás szempontjából, ám van, aki továbbra sem nyugodt.

“Bizonyos szempontból veszélyes az eredmény, mert a háromgólos előny birtokában előfordulhat, hogy néhányan könnyelműen veszik a játékot Jerevánban, s nagy bajba kerülhetünk, ha például az elején emiatt kapunk egy gólt. Az időeltolódás miatt is biztos, hogy furcsa lesz, nekünk most nem kell szépen játszani, nekünk tovább kell jutni. A taktika is egy picit más lesz, és lehet, hogy az összeállításban is változtatunk, még nem alakult ki bennem pontosan a kép” – nyilatkozta Prukner László vezetőedző.

A Paks Andorrában Vayer Gábor góljával verte a Santa Colomát, Kis Károly legénysége azonban újabb idegenbeli mérkőzésre készül, ugyanis a visszavágót Székesfehérváron rendezik.

„Két célt tűztünk ki magunk elé a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban. Az egyik, hogy szeretnénk magabiztosan nyerni, a másik, hogy a kilátogató nézőket kiszolgáljuk. Igyekszünk jó játékkal kirukkolni, és ezzel maradandó örömet szerezni a szurkolóknak. A Videoton FC és az MVM-Paks között régóta jó a kapcsolat, és ez vonatkozik a drukkerekre is. Bízunk benne, hogy az „idegen” környezet ellenére hazai pálya hangulata lesz a holnapi találkozónak” – idézi a paksifc.hu Kist.

Az FTC már délután négykor, az MVM-Paks 20 órától játszik.

Ha a Paks továbbjut, úgy minden bizonnyal a Tromsö ellen folytatja a második selejtezőfordulóban, a norvég gárda ugyanis az odavágón, idegenben verte 5-0-ra a lett Daugavát. A Ferencvárosra is az északi országból érkező ellenfél várhat, az Aalesund ugyanis hazai pályán 4-1-re nyert a walesi Neath ellenében. Mindkét magyar gárda saját közönsége előtt vívná az első meccset.

A második körben az első összecsapásokra jövő csütörtökön, a visszavágóra július 21-én kerül sor. A kupagyőztes Kecskeméti TE-ERECO a 2. fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, ellenfele a kazah Aktobe lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik