Foci

Leszakadt a Twente stadionjának lelátója

Az FC Twente felújítás alatt álló futballstadionja temetett maga alá embereket Hollandiában. Egy ember meghalt.

A holland élvonalban szereplő Twente stadionját újították fel éppen, amikor az épület egy része összeomlott – írja a holland NuSport.nl a rendőrségi szóvívő beszámolójára hivatkozva. A 24 ezer néző befogadására alkalmas De Grolsch Veste Stadion Enschede városában található, a helyszíni tudósítások szerint a tető dőlt le.

A Tubantia beszámolója szerint legalább öt sérült van, azt ugyanakkor nem lehet tudni, milyen súlyos a helyzet. A mentőhelikopter mindenestre már a helyszínre érkezett. Többen is a romok alatt rekedtek.

A Yahoo sportportáljának nyilatkozó Jan Lamberts igyekezett leszögezni, nem az egész stadion omlott össze, hanem csak a tető egy része. “Kártyavárként, hatalmas robajjal dőlt össze az épület ezen része” – nyilatkozta egy szemtanú.

A Goal.com oldal tájékoztatása szerint tizennégy ember sérült meg a balesetben, egy pedig életét vesztette. Tíz embert szállítottak kórházba, közülük kettő állapota súlyos. Emellett még mindig keresnek embereket a romok alatt, kutyákkal és speciális kamerákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik