Foci

A Paks is továbbjutott az Európa Ligában

A Ferencváros után a másik Európa Liga-induló magyar együttes is győzött az első selejtezőkör visszavágóján, és várhatja norvég ellenfelét a következő körben.

A nemzetközi porondon debütáló MVM-Paks az andorrai Santa Coloma ellen bizonyíthatta, hogy jelenleg a magyar bajnokság még erősebb a hercegség pontvadászatánál.

Az első mérkőzésen Vayer Gábor góljával 1-0-ra nyert a magyar együttes, a másodikon pedig már a közönség kiszolgálása volt a célja Kis Károly együttesének. A paksi pálya alkalmatlansága miatt a meccset a székesfehérvári Sóstói-stadionban rendezték meg.

Az első negyedóra végéhez közeledve szerezte meg a vezetést a Paks, Magasföldi József révén – a csatár némileg otthon érezhette magát, hiszen korábban a Videoton játékosa volt. Ő volt az, aki a második félidőben kettőre növelte a magyar együttes előnyét, ekkor pedig végleg el is dőlt a párharc.

Később a tavalyi szezon legjobb paksi játékosának választott Böde Dániel, majd az egyik Heffler-fivér, Tibor is betalált, így meggyőző fölénnyel vette az akadályt a Tolna megyei csapat.

A másik magyar csapat, a Ferencváros 2-0-ra győzött Örményországban, ezzel szintén továbblépett.

Európa Liga selejtező, 1. forduló:
MVM-Paks – Santa Coloma (andorrai) 4-0
gólok: Magasföldi (11., 48.), Böde (77.)
Továbbjutott a Paks 5-0-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik