Foci

Jerevánban is győzött a Fradi és továbblépett

Az örmények elleni EL-visszavágon is remekelt az FTC, és továbbjutott a következő körbe, ahol a norvég Aalesunddal találkozik.

A Ferencváros hat év után szerepel újra az európai labdarúgóporondon, és a nagy visszatérés kiválóan sikerült az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. Egy héttel ezelőtt a magyar együttes 3-0 arányban legyőzte az örmény Ulisses csapatát az Albert Stadionban.

Akkor Prukner László azt mondta, nagy siker a győzelem az átalakuló csapattól. Nos, a nagy előny birtokában nyugodtan léphetett pályára Jerevánban a Fradi. A hazaiaknak kellett támadni ahhoz, hogy kozmetikázzanak az eredményen.

A találkozó 32. percében azonban alighanem véget ért a párharc, ugyanis Liban Abdi 11-esével vezetést szerzett a magyar együttes. Ezzel az első félidő végén már 4-0 összesítésben Prukner László csapatának előnye.

Íme a kiharcolt és értékesített büntető:

A slusszpoént a 94. percben a Kaposvárról érkező Oláh Lóránt adta meg, ő is beköszönt, így 5-0-s összesítéssel lépett az Európa Liga következő körébe.

Itt van a mindent eldöntő találat:

Prukner László a márkőzést követően az ftc.hu oldalnak elmondta, embert próbáló feladat volt 40 fokban játszani, de a csapat nagyon koncentrált volt. A játékosok nagyon figyeltek arra, hogy a találkozó elején ne kapjanak gólt, és bár 1-0 után alábbhagyott a figyelem, a továbbjutás megérdemelt.

A Ferencváros mellett továbbjutott a Paks is, amely 5-0-s összesítéssel ütötte ki andorrai ellenfelét. A Fradi a norvég Aalesunddal, a Paks a szintén norcág Tromsővel találkozik a 2. selejtezőkörben.

Részeredmény – Európa Liga-selejtező:
Ulisses (örmény) – Ferencváros 0-2 (0-1)
gólszerző: Abdi (32., – 11-esből), Oláh (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik