Foci

Tisztul a levegő Bogdán körül

A Bolton Wanderers magyar válogatott kapusának egyik riválisa eligazolt az angol klubtól.

Bogdán Ádám előző idénye szenzációsra sikerült, védhetett a Premier League-ben, az FA-kupában, illetve a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen a magyar válogatottban is debütált. Honfitársunk nem is győzött áradozni erről a Bolton Wanderers hivatalos honlapján: „Az egész szezon egy mérföldkő volt a pályafutásom során, egy nagy lépést tettem a céljaim elérése felé.”

Bogdán helyzete ráadásul tisztázódni látszik a klubnál, ugyanis a Wanderers eladta a Ali Al-Habsit a Wigan gárdájának. Az ománi hálóőr már az előző szezont is az Athleticnél töltötte kölcsönben.

„Egyből írtam neki egy gratuláló sms-t. Úgy vélem, hogy ez egy jó igazolás volt számára, mivel az érte kifizetett összeg is jelzi, hogy a Wigannél komolyan számolnak vele. Távozásával tisztulni látszik a kép, ugyanis ha marad, úgy bonyolultabb lett volna az én helyzetem is, három kapus küzdött volna az első keretben azért az egy helyért a gólvonalon” – idézi a bwfc.co.uk Bogdánt.

A 23 éves Bogdán Ádám szezon közben hosszabbított jelenlegi együttesével, így 2014-ig áll a Bolton Wanderers alkalmazásában. Az első számú kapusposztot jelenleg a veterán Jussi Jaaskelainen tölti be, ám a BW vezetőedzője, Owen Coyle már korábban hangoztatta, hogy a fiatal magyar hálóőrben látja a 36 éves finn utódját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik