Foci

Dzsudzsákot elkényeztetik az oroszok

Négy ausztriai edzés és másfél nap tapasztalatai után Dzsudzsák Balázs azt mondta, nagyon jól érzi magát új csapatában.

“Annak ellenére jól érzem magam és jó hangulatban telnek a tréningek, hogy akadnak nyelvi nehézségeim, mert a keret jó része nem beszél angolul, én pedig még csak most kezdtem el ismerkedni az orosz nyelvvel” – mondta a magyar válogatott balszélsője az együttes edzőtáborában tartott szerdai, Bad Waltersdorf-i sajtótájékoztatón.

A 24 éves játékos szerint szakmailag jó úton halad a bajnokságban negyedik helyen álló Anzsi, hogy hosszú távon élcsapattá váljon. Hozzátette, sokat mond az egyesület nagyra vágyó terveiről, hogy egyáltalán versenyben van az európai sztárklubok – a spanyol Real Madrid és Barcelona, valamint az angol Chelsea és Manchester City – által csábított brazil Neymarért.

“Látszik, hogy nem pár forintért igazoltak le, napi 24 órában lesik a kívánságaimat. A kényeztetés pedig kinek nem esik jól?” – válaszolt Dzsudzsák arra a kérdésre, hogy mennyire érzi, miszerint az Anzsi igazi húzóembernek szerződtette őt.

Társairól úgy vélekedett Dzsudzsák, hogy többségük nem egy labdavirtuóz, de fizikálisan nagyon erősek, ugyanakkor a középpályán lesznek technikás csapattársai, ők a napokban csatlakoznak a kerethez. Dzsudzsák elmondta, szerinte neki kevesebb szerepe lesz a védekezésben, főleg a támadásokra kell majd koncentrálnia.

Gadzsi Gadzsijev vezetőedző arról számolt be, hogy az Anzsi még három igazolást tervez a nyáron. A csapat hét ponttal van lemaradva a listavezető CSZKA Moszkvától, hárommal a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenittől és kettővel Dinamo Moszkvától – eddig 16 forduló ment le a szezonból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik