Foci

Xabi Alonso a Real Madrid új kapitánya – a szurkolók szerint

A Real Madrid csapatkapitányi karszalagját Mourinho levenné Casillasról - a szurkolók egy szimpátiaszavazás alapján Xabi Alonsónak adnák.

A szavazás apropója az volt, hogy José Mourinho elvenné a kapitányi karszalagot a kapus Iker Casillastól, és azt egy mezőnyjátékosnak adná.

A portugál tréner szerint a játékosok egymás közti kommunikációjában fontos szerepet tölt be a csapatkapitány, aki jogosult a játékvezetővel való “eszmecserére”, és ezt a feladatot egy középpályás vagy egy védő jobban el tudná látni, mint a gólvonalon álló Casillas.

Mourinho elképzelései szerint a következő szezontól Sergio Ramos vagy Xabi Alonso viselhetné a karszalagot, a kérdést azonban a szurkolók egymás között gyorsan lezárták: a marca.com oldalát három óra alatt szavazatok ezrei áraszották el, egészen pontosan 40 ezer.

A kapitányi posztra a legmegfelelőbb a királyi alakulat szurkolói szerint Xabi Alonso, aki 30 ezer szavazattal a voksok 75%-át szerezte meg. A képzeletbeli dobogóra felállhatott Sergio Ramos (15%), és Cristiano Ronaldot is (10%).

Biztosra vehető, hogy Mourinho döntését nem befolyásolja majd a közvéleménykutatás végeredménye, az azonban világos, hogy a következő szezontól a madridisták Xabi Alonso karján látnák legszívesebben a kapitányi szalagot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik