Foci

Kolumbia kínkeserves győzelme

A Copa América szombat esti mérkőzésén Kolumbia 1-0-ra verte a bő egy órán át emberhátrányban játszó Costa Ricát.

Elég lassan akartak beindulni a csapatok az első félidőben, a 15. percig kellett várni az első valamire való helyzetre: Ramos kínálta meg Moreira kapust messziről.

Érződött, hogy Kolumbia képvisel nagyobb játékerőt, majd amikor a 28. percben Brenes csúnyán beleszállt Pereirába, úgy tűnt akár kiütés is lehet belőle. Ehhez képest Costa Rica szerezhetett volna vezetést, a kolumbiai védők jó párszor pocsékul helyezkedtek. Ramos aztán egy szépen kijátszott akció végén gólok tekintetében is előnybe juttatta a La Cafeterost.

A játékosok a fordulás után sem kényeztettek el minket, a percek csak nagyon lassan teltek. A második negyvenöt minutum két nagyobb lehetőséget tartogatott számunkra: az egyik oldalon Falcao fejelt fölé ígéretes helyzetből, a túloldalon Guzman szabadrúgása okozott riadalmat.

A meccs legvégén aztán már ügyesen ölték az időt a csapatok, a vége egy unalmas 1-0-ás kolumbiai győzelem lett. A gárda ezzel az élre ugrott az A csoportban, Argentína ugyanis 1-1-es döntetlent játszott Bolíviával a nyitómeccsen.

Eredmény – A csoport, 1. kör
Kolumbia – Costa Rica 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ramos (45.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik