Foci

Győzelemmel mutatkozott be az új Videoton

A bajnoki címvédő Videoton együttese a Besztercebányát verte 3-1-re hazai pályán, felkészülési mérkőzésen.

A Vidi első mérkőzését Paulo Sousa sajtótájékoztatója vezette fel. A meccsen aztán a Törökországba szerződő Lázár Pál végezte el a kezdőrúgást, majd a szépszámú publikum (a vidi.hu szerint bő 2 ezren látogattak ki a Sóstói Stadionba – a szerk.) egy szerencsés vendéggólt láthatott: Laksik lövése a kapufáról Bozsovics fejére, majd a gólvonal mögé pattant.

Az első felvonás végén Mitrovics és Alves játszott össze, majd a brazil gólkirály Nikolics elé tálalt, aki 15 méterről talált be. Fordulás után a dél-amerikai maga harcolt ki és értékesített egy büntetőt, majd egy okos szabadrúgás-kombináció végén Horváth Gábor állította be a 3-1-es végeredményt.

Az élvonalba frissen feljutó Diósgyőr is pályára lépett pénteken, a miskolci gárda az osztrák harmadosztályban vitézkedő Parndorf otthonában vendégeskedtek. A hazaiak kétszer is vezettek, de előbb Arze, majd a próbajátékos Seydi révén egyenlített a DVTK, a vége 2-2 lett.

A Haladás 60 perce mérkőzést játszott Gácsi Péter emlékére a Gyöngyöshermán-Szentkirály otthonában, Bogáton. Simon Attila büntetőjére még tudott válaszolni a hazai gárda, Skriba és Ugrai révén lett 3-1 a végeredmény.

Eredmények

Videoton – Besztercebánya 3-1 (1-1)
Gólszerző: Nikolics (45.), Alves (61. – 11-esből), Horváth G. (69.) illetve Laksik (15.)

Parndorf – DVTK 2-2 (2-1)
Gólszerző: Severian Alves (5.), Chlub (38.) illetve Arze (13.), Seydi (65.)

Gyöngyöshermán-Szentkirály- Haladás 1-3 (1-1)
Gólszerző: Kopácsi (23.) illetve Simon (21. – 11-esből), Skriba (47.), Ugrai (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik