Foci

A Fradi és a Paks is EL-kezdi

A Ferencváros és a Paks együttese is érdekelt az Európa Liga-selejtező első fordulójában, előbbi hazai pályán, utóbbi Andorrában lép pályára.

Hatalmas várakozás előzi meg a Ferencváros szereplését a másodikszámú európai kupasorozatban, a gárda ugyanis a 2005-06-os szezon óta nem szerepelt a nemzetközi porondon – akkor a jogelőd UEFA-kupában vitézkedett a gárda. Prukner László együttesére nem vár most nehéz feladat, az ellenfél ugyanis az örmény Ulisses lesz.

A szakvezető a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elismerte, hogy a csütörtöki rivális elég hiányos videoanyagot küldött felkészítés gyanánt, így kicsit ugrás a vakvilágba az odavágó. Az is nehezítés a zöld-fehérek számára, hogy a sorsolás szerint idegenben kellene megkezdeni a párharcot, de az első mérkőzés az Albert Stadionban lesz: Jerevánban két együttes is az Európa Ligában érdekelt, a Banants együttese élhet azzal a joggal, hogy hazai pályán kezdi a sorozatot, ezért kellett a Fradi esetében felcserélni a pályaválasztói jogot.

Az FTC kerete eléggé kicserélődött, leginkább a támadósor alakult át, ugyanakkor Prukner felhívta a figyelmünket arra, hogy négy új csatár érkezett, köztük két brazil is, az előkészületi mérkőzéseken pedig jól teljesítettek a frissen szerzett labdarúgók. Nekik kell majd pótolni a távozó Marek Heinz, André Schembri kettőst.

Mindeközben a Paks is megkezdi szereplését az EL-ben, a tolnaiak történelmi mérkőzésre készülnek, ugyanis a gárda most debütál a nemzetközi kupaporondon. A nemrég igazolt Heffler Norbertre és a vírusos megbetegedéssel küzdő Szabó Jánosra nem számíthat Kis Károly vezetőedző, a csapat nélkülük utazott el az andorrai UE Santa Coloma elleni első felvonásra.

A fiatal vezetőedző szerint elvárás az együttessel szemben, hogy továbbjusson a párharcból. Kis kiemelte, hogy a rögzített játékhelyzeteket nehezen kezeli a csütörtöki ellenfél, így ezt mindenképpen szeretnék majd kihasználni, valamint az andorrai gárda rengetegszer szabálytalankodik a mérkőzésein. Kis hozzátette, hogy egy magyar csapatnak mindenképpen dominálnia kell ezen a mérkőzésen, így megpróbálják a saját játékukat ráerőltetni az ellenfélre.

Mind a két mérkőzésre 19 órai kezdettel kerül sor, a visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik