Foci

Gyors sikerekre pályázik a Chelsea új mestere

André Villas-Boas, a londoniak élére kinevezett fiatal portugál szakember először beszélt terveiről új klubjánál.

A Portóval tavaly bajnokságot, Európa Ligát és portugál kupát nyerő 33 éves André Villas-Boas új csapatánál tartott első sajtótájékoztatóján sem kerülhette el az összehasonlítást korábbi mentorával, José Mourinhóval. A Chelsea új vezetőedzője elmondta, nem egyszemélyes show-ra készül a londoniaknál, a játékosoknak és a szakmai stábnak is motiváltnak és ambíciózusnak kell lennie a sikerekhez. “Talán Group One-nak kellene hívniuk” – utalt Villas-Boas arra, hogy a csapat egységében hisz leginkább (José Mourinho a “Special One”, azaz “A Különleges” elnevezésnek örvend).

A fiatal szakember hozzátette, a kihívás számára az, hogy minél hamarabb sikeres legyen az új klubjával, és sikerüljön a jövőre nézve is stabilnak tekinthető alapra építkeznie. Mint mondta, nem az a fő kérdés, hogy sikerül-e legyőzni a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Fergusont, a lényeg inkább az, hogy a Chelsea ismét a bajnoki címért harcolhasson.

Villas-Boas a csapatnál az átigazolási időszak során várható változásokról is ejtett néhány szót: “Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel. Az nem meglepő, hogy egy új menedzser érkezése esetén radikális változásokra számítanak az emberek. Jelen pillanatban azonban úgy gondolom, észben tartva a klub elmúlt hat-hét év során elért sikereit is, hogy figyelmesen kell mérlegelnünk a helyzetet, és bölcs döntéseket kell hoznunk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik