Foci

Szakad le a listavezetőről Dzsudzsák Balázs csapata

Az Anzsi Mahacskala csak döntetlenre volt képes az orosz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. Huszti nem játszott az ikszelő Zenitben.

Újabb fordulót rendeztek az orosz bajnokságban, ahol Dzsudzsák Balázsért ugyan még nem szoríthattunk (a magyar középpályás később csatlakozik új csapatához), de az Anzsi előtt így is fontos mérkőzés állt a bajnoki pontvadászatban.

Dzsudzsák új együttese az első félidőben megszerezte a vezetést az FC Krasznodar otthonában, de a hazaiak a második játékrészben fordítani tudtak, így az Anzsi futhatott a pontok után. Végül nagyjából tíz perccel a rendes játékidő vége előtt összejött az egyenlítés, ez azonban csak egy pontot ért a mahacskalaiak számára.

A listavezető CSZKA Moszkva begyűjtötte a három pontot, így az Anzsi az ötödik helyen már hét ponttal le van maradva az élen állótól, ráadásul a fővárosiak egy találkozóval kevesebbet játszottak.

A Zenit hazai pályán csak gólnélküli döntetlenre volt képes a Tyerek Groznij ellen, Huszti Szabolcs a kispadról nézte végig az összecsapást. A szentpéterváriak jelenleg a második helyen állnak, lemaradásuk négy pont a listavezetőtől.

Eredmények – 16. forduló
FC Krasznodar – Anzsi Mahacskala 2-2 (0-1)
gólszerzők: Abreu (61.), Mikheyev (66.) illetve Ivanov (38.), Angbwa (79.)
Zenit Szentpétervár – Tyerek Groznij 0-0
Amkar Perm – CSZKA Moszkva 0-2 (0-1)
gólszerző:
Doumbia (8., 83.)
A bajnokság állása:
1. CSZKA Moszkva 34 pont/15 mérkőzés
2. Zenit Szentpétervár 30/16
3. Dinamo Moszkva 29/16
4. Rubin Kazany 27/16
5. Anzsi Mahacskala 27/16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik